Olay, geçen 6 Nisan 2012'de Huzurevleri Mahallesi 77162 Sokak Başkent Sitesi B Blok 8'inci kattaki evde meydana geldi. İddiaya göre, İbrahim Çakır, kahvaltı için geldiği masada, annesi Esmagül Çakır'a "Yumurtayı niye rafadan pişirmedin, masa eksik" diye bağırdı. Kardeşinin annesine bağırmasına sinirlenen İsmail Çakır, "Sen niye annemi üzüyorsun? Zaten rahatsız. Sinir ve tansiyon ilacı kullanıyor. Annemin hasta olduğunu bilmiyor musun, niye bağırıyorsun kadına? Yumurtanı kendin pişir" diyerek uyardı. Bunun üzerine İbrahim Çakır, elinde bulunan yumurta tavası ve ekmek bıçağıyla ağabeyine saldırdı. İsmail Çakır da eline geçirdiği meyve bıçağıyla kendini savundu. Çıkan arbede sırasında İbrahim Çakır göğsüne isabet eden tek bıçak darbesiyle yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.

Olayın ardından tutuklanan İsmail Çakır hakkında, haksız tahrik altında kardeşini öldürdüğü iddiasıyla 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Çakır, istemeyerek kardeşini yaralayıp ölümüne sebep olduğunu söyledi. Çakır olayı şöyle anlattı:

"Ben işe gitmek için odamda hazırlanıyordum. Kardeşimin anneme bağırdığını duydum. Yanına giderek 'Annem hasta, anneme bağırma' dedim. Benim üzerime atladı. Bana saldırdı. Annemle babam bizi ayırdı. Sonra tekrar bana tava ve ekmek bıçağıyla saldırdı. Ben mutfağa kaçtım. Peşimden gelerek sırtıma tava ile vurdu. Ben yere düştüm. Bu esnada babam ve annem fenalaştı. Ben meyve bıçağını alarak kendimi korumak için rastgele bir kez salladım. Sonra da dışarı çıktım. Bir süre sonra annemle babama bir şey olup olmadığını merak edip içeri girdim. Kardeşimin yaralandığını o zaman öğrendim. Bize bir şey yapacak diye çok korkmuştum. Çünkü elindeki tavayı ve bıçağı sürekli bize doğru sallıyordu."

Sanık oğlundan şikayetçi olmadığını belirten anne Esma Çakır, olay anını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Ölen oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu öne süren baba Ömer Çakır da "Biz oğlumuzun birini mezara koyduk. Diğerini de haksız yere cezaevinde çürümesini istemiyoruz. Şikayetçi değiliz" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.


MKA(OA/AAA) (FOTOĞRAF)