Türkiye genelinde 2012- 2013 eğitim- öğretim 17 Eylül'de başlarken, Yüksekova İlçesi'nde halen bazı okullarda eğitim sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor. Okulların sürekli molotofkokteyli atılarak yakılması sonucu öğrenciler okula gidemezken, bu duruma velileri tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde molotofkokteyli atılarak yakılan ve büyük hasar meydana gelen Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan öğrenci ve veliler, okullara yapılan saldırıları kınadı. Çocuklarının eğitime başlandığı tarihten bu yana düzenli olarak okula gönderemediklerini belirten aileler, yetkililerin bu duruma çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Okul önün gelerek tepkilerini dile getiren velilerden Muhittin Barçın, "Biz okulların açılmasını istiyoruz. Artık çocuklarımızın düzenli bir şekilde derslerine girmelerini bekliyoruz. Bu konuda veliler olarak birlikteliğimiz devam edecek. Biz artık okulların yakılmasını istemiyoruz. Bu olaylar bu şekilde devam ederse tüm öğrenci velileri olarak tepkimizi ortaya koyacağız" diye konuşurken, Yüksekova'da oturan 5 çocuk babası Cahit Aybar ise bunlarından hiç birini düzenli olarak okula gönderemediğini, sıkıntılarını büyük olduğunu, okullara yonelık yapılan saldırıların artık durmasını bekledıklerını söyledı.

'ÇOCUKLAR OKULDAYKEN TAŞLI SALDIRI'

Çocuklarını yaşanan olaylardan sonra okula gönderemediklerini belirten veliler, okulun 7 kez saldırıya uğradığını ve öğrencilerin derste olduğu sıralarda bile okula taşlı saldırı düzenlendiğini söyledi. Veiller çocukların psikilojilerinin bozulduğunu belirterek isyan ederken öğrencilerde artık okullarının taşlanmasını ve yakılmasının istemediklerini ve okula gitmek istediklerini söyledi. Okul formalarıyla aileleriyle birlikte okula gelen öğrenciler okullarında büyük hasar oluştuğu için tekrar evlerine dönmek zorunda kalıyor.



HE(FE/SS)