PKK yandaşlarının okullara karşı sürdürdüğü baskılar, öğrencileri isyan ettirdi. Bugüne kadar 5 ilköğretim okulu ile 2 lisenin saldırıya uğrayıp tahrip edildiği, öğrencilerin baskı altına alınmak istendiği Yüksekova'da, en son geçen 19 Ekim'de terör yandaşlarının saldırısına uğrayan Atatürk Lisesi'nde öğrenciler eylem yaptı.

Yüksekova ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kuruköy yolu üzerindeki 800 öğrencisi bulunan Atatürk Lisesi'nin öğrencilerinin yarısı bugün okul bahçesinde toplandı. Ellerinde 'Eğitim buysa okumak istemiyoruz', 'Ya onurlu bir eğitim, ya da hiç' dövizleri bulunan öğrenciler, 'Eğitim hakkımız, söke söke alırız' sloganları atarak okul bahçesinde oturma eyleminde bulundu.

Öğrenciler adına basın açıklamasını ise 11 sınıf öğrencisi Esma Kurt okudu. Yapılan saldırılarda okullarının camlarını kırıldığını, meydana gelen arızalar yüzünden elektriklerinin kesik olduğunu belirten Esma Kurt, "Sadece 5 ders işleyebiliyoruz. Derslerimizden çok geri kaldık. Diğer okullarda sınavlar bitmiş durumdayken bizler hala konuları bile bitirmemişiz. Biz tüm okullardaki gibi düzenli bir eğitim istiyoruz. Hepimiz buraya okumak için geliyoruz. Yüksekova'nın bu zor şartlarına rağmen okula geliyoruz" dedi.

Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürlüğüne seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Kurt, bu eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. Okul bahçesinde yapılan basın açıklamasından sonra öğrenciler, eğitimdeki terör baskısının önlenmesi için kaymakamlığa doğru yürüyüşe geçti.

Öğrenciler yürüyüşleri sırasında, kendisi de Yüksekovalı olan ancak eğitim üzerindeki baskıyı protesto için istifa etmek üzere rapor alan ve okula gitmeyen Müdür Übeyt Duman ile karşılaştılar. Öğrencileri Kaymakamlığa kadar yürümekten vazgeçiren Okul Müdürü Duman, "Kesin olarak istifamı vermiştim öğretmen arkadaşlarım ve Milli Eğitim kaç defa söylemesine rağmen dönmeyeceğimi belirttim. Fakat öğrencilerimin bana sahip çıkması ile tekrar okula dönmeye karar verdim" dedi. Öğrenciler ise okul müdürleri ile görüştükten sonra okullarına geri dönerek protestolarına son verdiler.



DHA(FE/AAA)