Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kadıköy'ün Mamak Mezrası'nda oturan köy imamı Selahattin Çalık'ın bir süre önce evlendiği eşi Rukiye Çalık, saat 02.00 sıralarında aniden rahatsızlandı. Çalık'ın yakınları da hemen 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Yola çıkan ambulans, köye az bir mesafe kala kar ve tipi nedeniyle yolda kaldı. Köylüler de hemen hastayı almaya gelen ambulansı kurtarmak için seferber oldu. Fakat yoğun çabalara rağmen araç saplandığı yerden kurtarılamadı. 

5 SAAT SÜREN HASTA KURTARMA

Bunun üzerine ağrıları çok artan Rukiye Çalık'ı hastaneye ulaştırmak için paletli ambulans istendi. İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri ile birlikte yola çıkan paletli ambulans yaklaşık 5 saatin ardından köye ulaşabildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Rukiye Çalık, yine paletli ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Köylülerden Eşref Çetinkaya, Rukiye Çalık'ın geceyarısından sonra rahatsızlandığını ve hemen durumu 112'yi arayarak bildirdiklerini söyledi. Çetinkaya, "Yoğun kar yağışı vardı. Gelen ambulans köye az bir mesafede yolda kaldı. Biz de ambulansı çıkarmak için çok mücadele ettik. Fakat saplandığı kardan çıkaramadık. Daha sonra da paletli ambulans istendi. Gelen paletli ambulansta yaklaşık 5 saat sonra köye ulaşabildi. Daha sonra hasta hastaneye kaldırıldı" diye konuştu.



EÇ(FK/SS)