Turgutlu'da uzun yıllar berberlik yapan 53 yaşındaki Hüseyin Cenkişer, geçen perşembe günü yüksek tansiyona bağlı rahatsızlanınca önce Turgutlu Devlet Hastanesi'ne ardından da Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre önce eşinden boşanan Hüseyin Cenkişer'in Van Başkale'de 10 aydır vatani görevini yapan oğlu 21 yaşındaki Uğur Cenkişer'e birliğinden izin alarak hastanedeki babasını ziyarete geldi. Hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören Hüseyin Cenkişer'in dün saat 11.30 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Babasının ölümüyle yıkılan Uğur Cenkişer, doktorlarla görüşüp organ bağışı yapmak istediklerini belirtti.

Hemen harekete geçen hastane yönetimi ilgili yerlerle temas kurdu. İzmir'den gelen iki ekip beyin ölümü gerçekleşen Hüseyin Cenkişer'in korneaları Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, karaciğer ve bir böbrek Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, bir böbrek de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Uğur Cenkişer, babasının organlarının bir başkasına hayat verecek olmasının acılarını hafiflettiğini belirtti. Organların yapılacak testlerin ardından uygun bulunan hastaya nakledileceği belirtildi.