Eskişehir Garı yakınlarında YHT bir leyleğe çarptı. Çarpma sonucunda ağır yaralanan ve demiryolu hattının üzerine düşen leyleği rayların kenarına alan vatandaşlar durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Olay yerine gelen görevliler yaralı leyleği Vişnelik Mahallesi Öğretmenler Caddesi'nde bulunan Nuh'un Gemisi adlı veteriner kliniğine götürdü. Veteriner Hekim Naci Uncu, kanatları ile omzu kırık leyleği ameliyata aldı.

Kliniğe getirildiğinde durumu kötü olan dişi leyleğe yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen Naci Uncu şunları kaydetti:

"Muayene edip röntgenini çektik. Leyleğin sol kanadının omuz kısmında hem parçalı hem de açık kırığı vardı. Kanadının kesilmesi ya da leyleğin uyutulması gerekiyordu. Ama bizim içimiz el vermedi. Çünkü kanadını kesersek bir daha doğal hayatını devam ettiremeyecekti. Uyutulmasına da gönlümüz razı olmadı. Şansımızı denemeye karar verdik. Bir buçuk saat süren genel anestezi altında ameliyatımızı yaptık. Leyleğimizin sol kanadın omuz kısmındaki parçalı kırıkları 18 santimetrelik bir platin etrafından toparladık. Daha önceden böyle ameliyatları kedi ve köpeklere yapmıştık. Ama ilk kez bir leyleğe bu tür ameliyat yaptık. Ameliyat başarılı geçti. Şuan leyleğin sağlık durumu iyi. Leylek iyileştiğinde doğal hayata bırakacağız."



SK(EK/CK)