Malkara Camiatik Mahallesi Keşan Çevre Yolu bağlar mevkiinde bulunan 2 sitedeki 42 daireye elektrik sağlaması için 20 bin lira harcanarak kurulan yüksek gerilim trafosu dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından parçalanarak çalındı. Kurulan yüksek gerilim trafosuna bakmaya gelen Kooperatif yöneticisi Doğan Kurt, trafonun parçalanarak çalındığını görünce şaşırdığını belirterek polis ve Trakya Elektrik Dağıtım şirketine (TREDAŞ) ve polis ekiplerine verdiğini söyledi. Bağlar Mevki'indeki trafoyu kontrole giden ekipler, henüz faaliyette olmayan ve 15 metre yüksekliğindeki direkte bulunan yüksek gerilim trafosunun elektrik kablolarının kesilerek çalındığını belirledi. Ayrıca trafo içindeki bulunan ve kısa devre yapmaması için kullanılan yağlarında çalındığını tespit etti.

Yüksek gerilim hattındaki trafonun çalınmasına çok şaşırdığını ifade eden Kooperatif yöneticisi Doğan Kurt şunları anlattı:

"Yaklaşık 6 ay önce yapı kooperatifimiz kuruldu. Burada 42 hanede oturuyoruz. Dün gece tam bir hüsran yaşadık. TREDAŞ ve belediye yetkililer ile yapılan yazışmaların ardından sitemize bu hafta elektrik verilecekti. Son çalışmaları yerinde görmek için trafonun bulunduğu direğe geldim. Ama şok oldum. Hırsız ya da hırsızlar trafoyu parçalayıp siteye giden kabloları komple kestikten sonra trafo içinde bulunan yağları da çalmışlar. Zararımız neredeyse 25 bin lira buldu. Emniyetin bir an önce hırsız ya da hırsızları yakalanmasını istiyoruz."

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.



MY(LK/İD)