Marmara Belediyeler Birliği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Beşiktaş Yerleşkesi'nde " Medya ve Halkla İlişkiler boyutuyla kentsel dönüşüm" konulu bir sempozuyum düzenlendi. Sempozyuma Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Marmara Belediyeler Birliği üyesi bazı belediyelerin başkanları katıldı. Medyayı temsilen de Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Milliyet Gazetesi Yazarı Abbas Güçlü ve Bloomberg Tv'den Ali Çağatay sempozyumda yer aldı. Bakan Bayraktar, Kentsel dönüşüm konusunda yaptıkları çalışmaları anlatttı, medyadan destek istedi.


"Çok acil işimiz kentsel dönüşümdür" şeklinde konuşan Bakan Bayraktar, "Bu işi mutlaka Türkiye'nin çözmesi lazım. Hükümet olarak da bu işe ciddi destek veriyoruz, vereceğiz. Tüm aktörlerin ve sektörlerin bu işle ilgilenmesi lazım. Tarihi dokularımızı ve yapılarımızı da öne çıkaracak yeni mimari özellikleri de öne çıkaracak yapıyla yolumuza devam edeceğiz" dedi.


BİRAND, BELEDİYE BAŞKANLARINDAN YOKLAMA ALDI


Sempozyumun moderatörlüğünü yapan Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, salondaki belediye başkanı sayısından yakındı ve kentsel dönüşümle ilgili sıkıntılardan bugüne kadarki belediye başkanlarını sorumlu tuttu. Birand, " Sizlerden önce gelmiş olan iyi niyetle bile olsa, belediyeler yüzünden rezil olduk. Şimdi hepimizin sonumluluğu var" diye konuştu. Kentsel dönüşüm yapan belediyelere de çağrıda bulunan Birand, " Biz aynı anda 'sekiz binayı yıkacağız' deyin, gelip haber yapalım" dedi.


ÖĞRENCİ OLMAMASINA TEPKİ


Sempozyumun Üniversitede yapılmasına rağmen salonda tek bir öğrenci olmamasını eleştiren Milliyet Gazetesi Yazarı Abbas Güçlü," Nerede mimar mühendis adayları?" diye sordu. Bakan Bayraktar oturduğu yerde "yumurta atıyorlar "karşılığını verince Güçlü sözlerini, " Yumurta atarlar, diye çocukları içeri almıyorsak, bu bizim ayıbımız. O zaman bu toplantıları steril ortamlarda yapabiliriz" şeklinde sürdürdü.


BAKAN'DAN CUMA NAMAZI FIKRASI


Bakan Bayraktar ve beraberindekilerin Cuma namazına yetişmesi için sempozyumun öğle namazından önce bitirilmesiyle ilgili Güçlü, " En büyük ibadet çalışmaktır" dedi. Bakan Bayraktar da bu sözlere, oturduğu yerden bir temel fıkrası anlatarak karşılık verdi. Temel'i Cuma namazında göremeyenlerin, 'Temel niye Cuma'ya gelmiyorsun' diye sorduklarını anlatan Bakan Bayraktar, Temel'in de bu soruya " Cuma çok kalabalık oluyor. Ben Cumartesileri kılıyorum" yanıtını verdiğini aktardı.


Bakan'ın fıkrası salondakileri güldürdü.


ÖA (MK) (FOTOĞRAF)