Yozgat’ta 3 gün devam edecek şenlikler, Lise Caddesi'nde Mehter takımı eşliğinde yapılan yürüyüşü ardından Atatürk Anıtına şenlik çelenginin konulmasıyla başladı. Atlı cirit gösterilerinin de yapıldığı şenliklerde gazeteci ve foto muhabiri Seyfi Çelikkaya'nın 'Yozgat' konulu fotoğraf sergisi de açıldı. Cumhuriyet Alanı'nda yapılan açılış programına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin bütün dünya ülkeleri arasında saygıyla anılan bir ülke olduğunu belirterek, "Dünya ekonomik krizlerle boğuşurken, Türkiye kriz lafını literatüründen çıkarabildiyse, önünü görebiliyorsa, dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olmayı hedeflemişse bu şüphesiz ki büyük bir Türkiye'nin varlığının işaretleridir. Şu anda büyük, güçlü, dışarıda içeride; her yerde saygınlığı olan güçlü bir Türkiye var. Bunu doğmasının oluşmasının nedeni geceyi gündüze kataraktan çalışmak, bir olmak, beraber olmak hizmetten başka bir düşünceyi taşımayan kadroların bu ülkeye ibadet aşkıyla çalışmasından kaynaklanıyor'' dedi.

Konuşmaların ardından, Bozok Mehter Takımı konser verdi. Azerbeycan Halk Dansları ekibinin gösterileriyle şenlik açılışı gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 13’üncüsü düzenlenen Uluslar arası Sürmeli Şenlikleri açılış töreni ardından İMKB tarafından yaptırılacak Bozok Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu’nun temel atma törenine katıldı.