Yozgat’ta sabah başlayan kar yağışı, öğlen saatlerinde etkisini artırdı. Şehir merkezinde kar kalınlığı kısa sürede 20 santimetreye ulaşırken, kent içi ulaşımda da sıkışıklıklar yaşandı. Ana yollarda kayan TIR ve zincirsiz otomobiller nedeniyle de trafik akışı durma noktasına geldi. Yozgat’ı Kayseri’ye bağlayan Atatürk Yolu’nda kayan TIR’lar nedeniyle kısa süre yol trafiğe kapandı. Kar temizleme ve tuzlama ekiplerinin aralıksız çalıştığı Yozgat’ta taşımalı eğitim sistemine dahil olan belde ve köylerdeki okullar bugün ve yarın için tatil edildi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, yaptığı açıklamada, hava tahminleri dikkate alınarak, taşımalı eğitimin tatil edildiğini söyledi. Vali Şentürk, "Okulları her kar yağdığında tatil etmek, telafisi mümkün olmayan eğitim kaybına neden oluyor. Marifet okulları tatil etmek değil, yolları açık tutmaktır" dedi.

Vali Şentürk, özürlü ve hamilelerin de bugün ve yarın için izinli olduklarını belirterek, "Yarın kar yağışı görünmüyor, ancak cuma günü yoğun yağış tahmini var, onun için Perşembe günü tekrar değerlendirme yapacağız" diye konuştu.



HG(AY/SS)