Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nce, 'Güvenli hayat ve güvenlik gelecek için çocuk ve gençler, sosyal koruma ve destek programı' kapsamında hazırlanan 'dede, nine, torun' buluşması, bugün yeni bir etkinlikle daha gerçekleştirildi. Öğrencileri, dede ve nineleriyle buluşturarak, gelenek ve görenekleri yaşatmak, kuşaklar arasındaki sevgi, saygı, bağlılığı kuvvetlendirmek amacıyla organize edilen etkinlik çerçevesinde, öncelikle Zübeyde Hanım Huzurevi Müdürlüğü ile İzmir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 11 yaşlı kadın, sabah saatlerinde, yaşam yerlerinden alındı. Çocukların karanfillerle karşıladığı kadınlar, Mavişehir Semti'ndeki bir güzellik merkezine götürüldü. Buradaki kuaförler tarafından bakıma alınan kadınlar, yanlarındaki çocuklar ve polis memurlarıyla birlikte renkli dakikalar yaşadı. Kimisi saçlarına, kimisi de yüzlerine bakım yaptırdı.

BİRBİRLERİYLE ŞAKALAŞTILAR

Bakım sonrası kendilerini tanıyamadıklarını söyleyen, zaman zaman birbirleriyle şakalaşan ve etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren kadınlardan 65 yaşındaki Yüksel Söyler, "Bugün bizim için ayrı bir gün oldu. Diğer günlerimizden, geçmişimizden çok ama çok farklı. Çok memnunuz. Bakım yaptırmak, çocuklar, polislerle birarada olmak moralimizi arttırdı. Yorgunluğumuzu aldı götürdü, düzenleyenlere teşekkür ederiz" dedi. Söyler'in yanından bir an olsun ayrılmayan lise öğrencisi 18 yaşındaki Yağmur Tümtürk ise "Yaşını almış ninelerimizin, dedelerimizin yanında olmak çok mutluluk verici. Onların her zaman yanındayız. Bu şekilde o kuşakları da daha yakından tanıyoruz. Hayata daha bilinçli bakıyoruz" diye konuştu.

KÖRFEZ TURU

Bir günlük etkinlik kapsamında, ayrıca bakımları yaptırılan kadınların da aralarında bulunduğu 70 dede ve nine, çocuklarla birlikte Türk Sanat Müziği konserine katıldı, Konak Belediyesi'nin tahsis ettiği vapurla körfez turu yaptı.



TT(AÖ/BT)