Yorgancıoğlu’nun 60 yıllık çalışma hayatından çok özel ürünlerin yer aldığı serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Alattin Yüksel, eski bakanlardan Işılay Saygın, Ege Ordu eski Komutanı Fikret Küpeli, modacılar, şairler, yazarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Bugüne kadar uluslararası pek çok organizasyona imza atarak sayısız ödül kazanan ve moda tasarımlarıyla dünyaya Türk sanatı ve kültürünü tanıtan Zühal Yorgancıoğlu’nun ailesinin de katıldığı sergisinin açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yaptı. Kocaoğlu, “Zühal Yorgancıoğlu’nun yaptığı tasarımlar, tüm uluslararası camiada takdir görmüştür. Bu yıl 60'ıncı sanat, meslek yılı. 60 yıldır hem Türkiye’de modanın, tasarımın gelişmesine öncülük etmiş hem de İzmir’in ve Türkiye’nin dünyada tanınmasına elçilik etmiştir. Yurt içinde örnek olarak, dışarıda Türkiye’nin tanıtım elçisi olarak çok büyük görevler üstlenmiştir. Ayrıca çok iyi bir insan, çok aydın bir insan, iyi bir anne, iyi bir eş; kentimize, ülkemize Ulu Önderimizin çizgisinde hizmet eden bir hanımefendidir. Onun hakkında söyleyecek çok şey var. İyi ki varsınız" dedi.

Eski Bakan Işılay Saygın da konuşmasında, Yorgancıoğlu’nun genç nesillere örnek olacak bir kişilik olduğunu belirtti. Yorgancıoğlu ise kendini bir modacı olarak görmediğini, ülkesini dünyaya tanıtmak görevini üstlenmiş bir tasarımcı, bir dizayner olduğunu, bunun da kendisi için bir onur kaynağı olduğunu anlattı.

31 Mayıs’a kadar gezilebilecek sergi, Yorgancıoğlu’nun sanatında bu topraklardan aldığı ilhamı gözler önüne seriyor. Zühal Yorgancıoğlu’nun yaratıcı ruhuyla ortaya çıkardığı eskizlerin ve tasarım etüdlerinin yer aldığı serginin küratörlüğü, planlaması ve kurulumunu yüksek mimar Faruk Yorgancıoğlu ile iç mimar Müberra Yorgancıoğlu Soyer üstlendi. Yorgancıoğlu’nun araştırma ve tasarım süreçlerinin önemli dönüm noktalarını temsil eden 40’a yakın kıyafet, açıklama notlarıyla birlikte sergide yer alırken; arşivden gün ışığına çıkan atölye tasarım çalışmaları, kişiye özel desenler ile bu eskizlerin ve illüstrasyonların güçlü ve feminen çizgileri dikkat çekiyor. Sergi, Yorgancıoğlu’nun modacı, fahri tanıtım elçisi, ressam yönlerinin yanısıra özellikle tasarımcı, desinatör ve illüstratör yönlerini vurguluyor.

Sergiye eşlik eden 'Zühal Yorgancıoğlu- Moda Tasarımı ve Desen Çalışmaları' kitabı da galeride sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, 31 Mayıs’a kadar pazar günleri hariç her gün 09.00- 17.30 saatleri arasında gezilebilecek.