8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) ile Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ndeki konferans salonunda 'Her Zaman Yeni Bir Yaşam Vardır' adlı etkinlik düzenledi. ÇÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin, kadın sorunlarını konu alan tiyatro gösterisi sunduğu etkinlikte, katılımcılara da gül dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan KADAUM Müdürü Prof. Dr. Ağrıdağ, kadınların çok büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Her gün ortama 5 kadının öldürüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Ağrıdağ, "Sadece yaşam hakkı, çalışma veya giyinme özgürlüğü istedikleri için kadınlar öldürülüyor. Artık toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmalı" dedi.

KADIN ERKEK AYRIMI YAPMADI

Işıl Özgentürk ise özellikle dizi sektöründe çalışanların haklarının ödenmediğini ve çok ağır şartlarda çalıştırıldığını söyledi. Özgentürk, "Burada kadın ve erkek ayrımı yapmıyorum. Kadın ve erkek oyuncuların arasında belli bir düzeyin altındakiler aynı şekilde sömürülmektedir. Sadece kadın oyuncular değil, erkek oyuncular da ayrım yapılmadan sömürülüyor. Bunun değişmesi için demokrasinin gelişmesi, sendikalaşma özgürlüğünün sağlanması ve çalışanlarda da bu bilincin gelişmesi gerekir" diye konuştu.