'Kubilay', Ekmek', 'Güneşi Görmedim' filmlerinin senarist ve yapımcısı Faik Ahmet Akıncı hakkında İstanbul 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'hakaret' suçundan 1 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası 500 TL para cezasına çevrildi. Para cezasını yatırmayan Akıncı hakkında yakalama emri çıkartıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için Samsun'a gelen Faik Ahmet Akıncı bu sabaha karşı saat 03.00 sıralarında kaldığı misafirhanede polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Akıncı, bu sabah polis eşliğinde Samsun Adliyesi'ne getirildi. 500 TL para cezasını ödeyen yönetmen daha sonra serbest bırakıldı. Faik Ahmet Akıncı, yargılandığımhakaret davasından 1 ay hapis cezası aldığını, bu cezanın 500 TL para cezasına çevrildiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Bana ödeme emri gelmedi. Cezayı ödemediğim için hakkımda arama emrim varmış. Parayı ödeyince serbest kaldım. Bu dava geçen Mart ayında bir öğretmen tarafından mini etekli ve askılı giydiği için sınava alınmayan kız öğrencinin haklarını savunduğum;  öğretmene 'Fethullah'ın adamı' dediğim için açıldı ve bu cezayı aldım. Ergenekon davasıyla ilgili ifade vermek için 15 gündür adliyede oturuyorum. Duruşma salonlarında oturuyorum arandığım ortaya çıkmıyor da Samsun'da mı arandığım ortaya çıkıyor."

Faik Ahmet Akıncı, "Bunlar biraz da 'Kubilay' filminden, yazdıklarımdan sonra bana uygun görülen ceza sistemidir. Beni yargılayan hakim ve savcıların çocuklarının da adil yargılanacağı bir sistem için mücadele edeceğim" diye konuştu.



HÇ(İS/İD)