1963 yılında İstanbul'da doğan Yonca Evcimik, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yüksek Bale Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1978- 1990 yılları arasında müzikallerde uzman dansçı ve şarkıcı olarak çalıştı. 'Abone' şarkısıyla ünlenen şarkıcı, 'Çılgın Bediş' dizisinde oynamanın yanı sıra 'Bandıra bandıra ye beni', 'Taksit taksit', 'Cesaretim Yok' ve 'Yalancı Bahar' adlı şarkıları seslendirdi. Yonhca Evcimik, yerleştiği Bodrum'un Bitez beldesinde kendisini sokak hayvanlarına adadı.

300'E YAKIN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI'

'Yoncimik' lakabı ile tanınan sanatçı bebeklik, çocukluk ve gençlik yıllarının fotoğraflarını kendisine ait 'www.yoncaevcimik.com' ile sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da paylaştı. Yoncimik 300'e yakın fotoğrafının yer aldığı albümleri 'Özel yaşantım', 'Oldu gözlerim doldu', 'Karışık', 'Yonca fanları', 'Çılgın Bediş', 'Cannes Film Festivali' ve 'YoncaMinik' adını verdiği dosyalarda topladı.

'HAYVAN SEVGİSİ İLE BÜYÜDÜM'

Yonca Evcimik, hayatının büyük bölümünü sokak ve bakıma muhtaç hayvanlara adadığını belirterek şunları söyledi:

"Ailem küçüklüğümden beri beni hayvan ve insan sevgisi ile büyüttü. Yaşadığım çevreye, ülkeme ve her türü canlıya aşık hale geldim. Sanırım en büyük neşe kaynağım da doğayı, çevreyi ve canlıları sevmek. Şimdi hayvanseverlerle tüm mücadelem, bir tutam sevgi ve bir lokma ekmek için yaşam savaşı veren hayvanlara yönelik çalışmaların ülkemizde gelişmesini sağlamak. Sitelerimde yayınlanan fotoğraflar da bebekliğimden itibaren bugüne kadar olan en doğal hallerimi yansıtan kareler. Ben ne isem o oldum olmaya da devam edeceğim. Hayranlarımdan sakladığım, gizlediğim bir şey olmadı ki."



YA(AÖ/COŞ)