Murat Bayram Özdemir ile Umut Ziya Aydın adlı amatör dağcılar, dün sabah saatlerinde Sarp Katran Dağı'nın zirvesine tırmanış yapmak üzere motosiklet ile yola çıktı. Tırmanış yapacakları Geyikbayırı Çağlarca Köyü'ne gelen iki amatör dağcı, buraya motosikleti bırakarak dağa tırmanışa geçti. Saat 11.00 sıralarında zirveye ulaşan ikili, burada zirve özel defterini imzaladı. Zirvede bir süre daha vakit geçiren dağcılar, ardından dönüşe geçti. Havanın sıcak olması nedeniyle yorgunluk etkisi baş gösteren dağcılar, bir süre dinlendi.

Dönüş yolunu karıştıran ve dağdan inişe devam eden dağcılardan Umut Ziya Aydın'ın bitkin düşmesi ve güçlükle yürümesi üzerine Murat Bayram Özdemir, dün akşam saat 17.00 sıralarında 112 Acil Servis'i arayarak, "Yolumuzu kaybettik, birimiz bitkin düştün, bize yardım" edin çağrısında bulundu. İhbar üzerine dağcıların bulundukları bölgeye, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma Ekibi, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü görevlileri, Çakırlar Jandarma Karakolu'ndan askerler hareket etti.

8 SAAT SONRA BULUNDULAR

Karadan yapılan aramada bir sonuç alınamaması üzerine ambulans helikopter hareket etti. Bölge üzerinde havadan yapılan arama tarama çalışması kısa sürede sonuç verdi. Ateş yakan ve telefonla da diyalog kurulan iki dağcının bulundukları yerin koordinatları belirlendi. Dik, kayalık ve çalılık bir bölgede bulunan dağcıları koordinatlara rağmen bulmak kolay olmadı. İki ekip, koordinatlar çerçevesinde arama başlattı. Dağcıların telefonda tarif ettikleri yerin daha kolay bulunması için köylülerden de yardım alındı. Havanın kararması ile birlikte zorlaşan aramada ekipler zor anlar yaşadı. Ekipler yakın noktalarda sık sık durarak, "Kimse var mı? Sesimizi duyan var mı?" seslenmelerine karşılık almaya çalıştı. 40 kişilik iki grubun koordineli çalışması sonucu iki dağcı, saat 01.00 sıralarında Hacısekiler Köyü Sivridağ mevkiinde bir vadi içinde bulundu.

Ekipler, iki dağcıya hemen su ve gıda takviyesinde buylundu. Bitkin ve yorgun görünen iki dağcı, biraz toparlandıktan sonra ekiplerin yardımı ile bulundukları vadiden yaklaşık 1 kilometre yukarıdaki ilk bekleme noktasına çıkartıldı. Umut Ziya Aydın ve Murat Bayram Özdemir'e kurtarma ekipleri eşlik ederken, 1 kilometrelik patika yoldaki yürüyüşün ardından ambulansa ulaşıldı. Murat Bayram Özdemir'i arkadaşları karşılarken, Umut Ziya Aydın ise ambulansa alındı.

Küçük bir hesaplama hatası nedeniyle kaybolduklarını belirten Umut Ziya Aydın, kendisini kurtaran ekiplere teşekkür etti. İki amatör dağcı, tedavilerinin ardından evlerine bırakıldı. Dağcıları bulan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Cengiz Çelik, iki dağcıyı 4 kilometrelik bir vadi içinde bulduklarını belirtti. Çelik, "Onları bulduğumuzda bitkin, susuz ve aç kalmışlardı. Su ve yiyecek verdik, kendilerine geldiler. Çok sarp ve kayalık bir bölgede kaybolmuşlar. Ekip çalışması ile iki dağcıyı kısa sürede bulduk" diye konuştu.