Ramazan Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin bugün mesai bitiminden itibaren yine yollara dökülmesi bekleniyor. İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de de bu akşamdan itibaren trafikte büyük yoğunluk beklendiğinden önlemler alındı. Karayolları, TEM ve D-100 yollarındaki tüm onrarım çalışmalarını durdurdu.

Yetkililer, TEM'in Kocaeli geçişindeki Dilovası Rampası, Hereke Mağaraburnu geçişi, İzmit Gültkepe Rampası ile Bekirdere Rampalarının iniş ve çıkışlarında sürücülerin daha dikkatli olmaları, buralarda aşırı hız ve sollamalardan kaçınılması istendi.

İzmit'i Yalova'ya bağlayan E-130 Karayolu'nun Gölcük-Karamürsel arasında da sürücülerin dikkatli olmaları gereken noktalar bulunuyor. Gölcük-Değirmendere arasında yol genişletme ve ünel geçişi inşaatları nedeniyle Gölcük'ten itibaren bolünmüş ola girildiğinden burada uzun kuyruklar oluşuyor. Özellikle İzmit'ten Gölcük'e girildikten sonra yaklaşık 7 kilometrelik sıkıntı Değirmendere geçildikten sonra sona eriyor. 

İDO GEMİ SAYISINI İKİYE KATLADI

Bu arada Yalova ve Bursa istikametine gidecek olan ve İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen sürücülerin tercih ettiği Gebze Eskihisar-Yalova Topçular arasındaki feribot iskelesinde de akşam saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanması bekleniyor.

İDO yetkilileri, Şirkeci-Harem arasındaki bazı feribotların da bu akşamdan itibaren bu hatta kayrdırılacağını belirterek, normal günlerde 8 ile 10 arası feribot çalışan Eskihisar-Topçular arasında bu akşamdan itibaren 16 feribotun karşılıklı sefer yapacağını bildirdi.



MB(MB/SS)