Bulanık İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Gölyanı ve Örenkent köylerinden ilçeye gitmek üzere dün akşam saatlerinde yola çıkan çok sayıda kişi, araçları ile birlikte aşırı tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Araçlardakiler İl Kriz Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yoğun tipi nedeniyle mahsur kalanların yanına gitmekte zorlandı. Ekipler, görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra düşmesi nedeniyle güçlükle ilerlerken, yolda mahsur kalan araçlardan birisindeki 4 kişi, ısınmak için otomobilin durmadı ve kaloriferi yaktı. Ancak süre uzadıkça kalorefer tesisatından egzoz gazı aracın içine dolmaya başladı ve 4 kişi zehirlendi.

Yolda kalan diğer araçlardaki kişiler tarafından otomobilde yarı baygın bir halde bulunan Abdullah Eren, Abdulhaluk Eren, Enver Erdoğar ve Kadir Çitfçi, hemen araçtan çıkartılıp 1 kilometre uzaklıktaki Örenkent Köyü'ne götürüldü. Burada yoğurt yedirilen 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu, eğer fark edilmeselerdi yaşamlarını yitirebilecekleri bildirildi. 
Yolda vatandaşların mahsur kaldığı haberini alan Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, kurtarma ekibiyle birlikte olay yerine gitti. Tüm köy yollarının kapalı olduğunu söyleyen Görükmez, "Yaklaşık 10 saat süren kurtarma çalışması başarıyla sonuçlandı. Egzozdan zehirlenenlerin de sağlık durumu çok iyi. Ağır kış şartlarında vatandaşlar kesinlikle fırtınalı havalarda yola çıkmasın" dedi.
 
EA(KS/SS)