Malkara Hacıevhat Mahallesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Kınalı, dün Devlet Hastanesine giderken yol üzerinde içinde para ve kimlik olan bir cüzdan buldu. Cüzdanı hemen Malkara Belediyesi’ne götüren Kınalı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eğilmez ve Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Nuray Karaağaçlı Aydoğan’a tutanak karşılığı teslim etti. Bunun bir insanlık görevini olduğunu belirten evli ve 2 çocuk babası Ercan Kınalı şunları söyledi:

"Allah bizlere haram lokma yedirmesin. Fakir bir vatandaşın cüzdanı olabilir bizde fakirlik gördük neyin ne olduğunu biliriz. Birde bu cüzdanı hastane yolu üzerinde bulunca belki bu cüzdanın sahibi eczaneden ilaç alacaktı belki de başka bir yerde kullanacaktı. Bu bir insanlık; aynı zamanda vatandaşlık görevidir. Bende şuan o görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum."

Tutanak karşılığında teslim edilen cüzdan içerisinden 126 lira para ve 36 yaşındaki Havva Doğan adına nüfus cüzdanı bulundu.

Malkara Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Nuray Karaağaçlı Aydoğan, bu gibi durumlarda belediye hoparlöründen anons yapıldığını ifade etti. Aydoğan, "Kimlik çıkmadığı durumda vatandaşın T.C. numarasında nüfus kayıtlarını alıyoruz. Benzer şeyler kaybeden vatandaş köylerden ise muhtarlar aracılığı ile ulaşıyoruz. Tutanak karşılığı alıp tutanak karşılığı sahibine bir şekilde teslim ediyoruz. Yolda bulduğu cüzdanı getiren Ercan Kınalı’ya duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



MY(LK/BT)