Kaza, saat 03.00 sıralarında Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun 24. kilometresinde meydana geldi. İstanbul'dan Şırnak'a giden 53 yaşındaki Mustafa Buğday yönetimindeki 34 VD 9878 plakalı yolcu otobüsü, Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında karşı yönden gelen 46 yaşındaki Abut Acar yönetimindeki plakası belirlenemeyen otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle taklalar atan otomobil tarlaya sürüklenerek hurdaya dönerken, otobüs ise yan yattı.

Yolculuk sırasında uykuda olan ve kazayla uyanan otobüs yolcularının bazıları camlardan fırladı. Büyük bölümü yaralanan yolcular otobüsten dışarı çıkarak Şanlıurfa-Gaziantep karayolu üzerinde yardım beklemeye başladı. Kaza sonrası karayolu trafiğe kapanırken, ortalık da savaş alanına döndü. Yaralılar ve yoldan geçen sürücüler güvenlik güçleri ile sağlık ekiplerine kazayı haber vererek yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, asker ve ambulans sevk edildi.

SAĞLIK EKİPLERİ SEFERBER OLDU

İhbarın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, yoldaki yaralılara yardım etmek için seferber oldu. Peş peşe ilk müdahalesi yapılan yaralılar ambulanslar ile Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri yan yatarak devrilen otobüsün içinde, altında ve karayolu çevresini de el fenerleri ile yaralı olup olmadığını kontrol etti.

Yaralanan 25 otobüs yolcusu hastaneye gönderilirken, şiddetli çarpışma ardından hurdaya dönen otomobilin sürücüsü ise kaza yerinde öldü.. Cesedi tanınamayacak hale gelen ve otomobilde sıkışan sürücü Abut Acar, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yarım saat süren çalışması ardından çıkarılarak Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

3 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından kentteki çeşitli hastanelere sevk edilen yaralıların isimleri ise şöyle:

Otobüs sürücüsü Mustafa Buğday, Muhittin Şahin, Ramazan Altun, Zeki Saygılı, Timur Aslan, İbrahim Alpak, Mustafa Küçük, Fikret Çoban, Ali Osman Ünal, Cuma Özdemir, Abdurrahman Avağ, Battalgazi Korkmaz, Mehmet Pek, Ali Işıkbaş, Bayram Selvi, Mustafa Yılan, Osman Avağ, Mehmet Bozkurt, Metin Kars, Ahmet Mendi ile Irak uyruklu İbrahim Muhammed, Abdullah Nejad, Muhammed İbrahim, Nazar Abdulselam ve Sait Kazım.

Tedavilerine süren yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirlendi.

Öte yandan kaza sonrası Şanlıurfa-Gaziantep karayolu yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı kaldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



DHA(HK/İD)