Minibüsün çarptığı 2 yaralıdan 35 yaşındaki Serkan Açış, hastanedeki tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı. Minibüs şoförü ve diğer yaralı hastanede tedaviye alındı.

Kaza saat 11.00 sıralarında Dilaverbey mahallesi, Maarif caddesinde meydana geldi. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 22 M 169 plakalı minibüsün şoförü Tekin Kırcan, yolcularını indirdikten sonra durağına giderken iddiaya göre aşırı hız nedeniyle su tahliye ızgaralarının bulunduğu çukura girip, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Minibüs, kaldırımda yürüyen Orhan Çakırcı ile Serkan Açış’a çarptı ardından da Volkan Kibirci’nin kullandığı 34 GB 5773 plakalı otomobilin üzerine devrildi.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ KAÇTI

Yan yatan minibüste bacağından yaralanan şoför Kırcan, kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken, çevredeki vatandaşların tepkisi üzerine kaçarak, bir taksiyle Edirne Devlet Hastanesi’ne gitti. Kırcan, burada tedavi altına alındı. Kazada minibüsün altında kalan ve yakındaki taksi durağında şoförlük yaptığı öğrenilen Serkan Açış’ı kurtarmak için çevredeki vatandaşlar seferber oldu. Minibüsün altından çıkarılan Açış ile yaralı Orhan Çakırcı, ambulansla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

HASTANEDE ÖLDÜ

Ağır yaralanan evli ve 2 çocuk babası Serkan Açış, hastanade yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kazayı görenler minibüs sürücüsünün aşırı hız yaptığını ve çukura girince direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırımda yürüyen yayalara çarptığını söyledi. Kazayı yara almadan atlatan otomobil sürücüsü Volkan Kibirci ifadesi alınmak üzere Selimiye Polis Merkezi’ne götürüldü.

MİNİBÜSTEN SIZAN MAZOT KORKUTTU

Devrilen minibüsten sızan mazot çevrede korkuya yol açtı. Kazayı görmek için elinde sigara ile gelenleri polis ve itfaiye ekipleri olay yerinden uzaklaştırdı. İtfaiye ekipleri sızan mazotu su ile yıkayarak üzerini kumla kapattı.

Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



EÖ(LK/AK)