Kaza, Gündoğan Mahallesi ile çevreyolunu birbirine bağlayan Rüzgar Caddesi’nde bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Bir eczanede çalışan Serap Mavili, kızı 6 yaşındaki Ecesu Mavili’yi kreşe bırakmak üzere 10 V 6411 plakalı otomobille yola çıktı. Mavili, Rüzgar Caddesi’ndeki dik yokuşa geldiği sırada, otomobili stop etirdi. Otomobili yeniden hareket ettirmeye çalışan Serap Mavili, panikleyince direksiyon kontrolünü yitirdi. Kontrolden çıkan araç, geri geri giderek yol kenarındaki bir binanın bahçesine yaklaşık iki metreden düştü.

Kazayı görenler, sağlık ve polis ekiplerine haber verirken, anne ve kızını yan devrilen otomobilden çıkarttı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Serap Mavili ve kızını ambulansla Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİLER

Aynı bölgede daha önce de defalarca kaza meydana geldiğini ileri süren mahalle sakinleri yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi. Aydın Akdeniz, "Bu yolda kazasız gün olmuyor. Balıkesir'in en güzel caddelerinden biri ama trafik ışığı bile yok. Büyük tehlikeler içinde yaşıyoruz. Özellikle yokuşun bitiminde evi olanlar ölümle burun buruna. Her gün ecel terleri döküyorlar. Yetkililerden bu soruna acilen bir çözüm getirmesini istiyoruz" dedi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.



CY(İÖ/CK)