YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Zonguldak'ta katıldığı çalıştayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Çetinsaya, açıklamasında, yükseköğretim sisteminin hem reforma hem de rehabilitasyona ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu konuda toplumsal bir mutabakat da olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çetinsaya, "Üniversitelerimizin de gayretleriyle önümüzdeki dönemde yükseköğretim alanını daha etkin ve daha kaliteli hale getireceğimiz kanaatindeyim" dedi.

Zonguldak'ta düzenlenen çalıştayın da bu niyetin somut bir örneği olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çetinkaya, açıklamasında şöyle dedi:

"Türkiye'de üniversitelere yönelik talepler karşılanmaktadır. Amacımız üniversitelerde kaliteyi arttırmaktır. Bu nedenle kalite sistemlerini inceliyoruz. Bugün burada alanında uzman, nitelikli bir ekip yükseköğretim sistemi içinde kalite güvence sisteminin yerini, Avrupa yükseköğretim alanında kalite güvence sistemiyle ilgili genel eğilimleri ve uygulama örnekleri ile model önerilerini tartışmaktadır. Biz bir yandan üniversitelerimizi uluslararası alanda rekabet edebilir hale getirmeye, diğer yandan yükseköğretim sistemimizi uluslararasılaşması noktasında daha zengin bir kavramsal çerçeve ile üretmeye çalışacağız."



EE(EE/AK)