Havayoluyla geldiği Kars'tan karayoluyla Ardahan'a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ilk olarak Vali Seyfettin Azizoğlu'na ziyarette bulundu.

Ardından Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan Ardahan Üniversitesi'nin Yeni Akademik Yılı açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK'le yasakların değil bilimsel ve akademik özgürlüğün teminat altına alındığına vurgu yaptı. Farklı bilim anlayışlarının bir arada var olabildiğine işaret eden YÖK Başkanı Çetinsaya, yüksek öğretim kurumlarının daha özerk, rekabete açık, daha esnek ve daha güçlü bir şekilde örgütlenebilmesinin önünün açılmasını istedi. Yüksek öğretim kurumlarının yerel, ulusal ve uluslararası düzlemlerde hesap verilebilir hale gelmesini öngeren bir yapı tasarladıklarını anlatan YÖK Başkanı Çetinsaya, şeffaf yapı içerisinde üniversitelerin kendi  kurullarına, öğrenci ve öğretim elemanlarına, üst kurullar ile ulusal ve uluslararası kalite kuruluşlarına hesap vereceklerini belirtti.
Bazı korumaların önde ve şemsiyeli olarak dolaşması dikkat çekerken YÖK Başkanı Çetinsaya'nın Ardahan gezisi sırasında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.
Ardahan Üniversitesinin açılış töreninde Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy (AKP),  Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız,  Gürcistan Ahıska Üniversitesi Rektörü Tina Geliaşvili, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Rızayev, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.
 
DB(KS/SS)