YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ilk olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Ardından Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde düzenlenen Ulusal Öğrenci Konseyi'ne katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından cuma namazını Huzurevi Camisi'nde kılan Çetinsaya, öğrenci ve rektörlerle öğle yemeğinde biraraya geldi. 

Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, sabah öğrenci konseyiyle toplantı yaptığını, öğleden sonra da 19 üniversitenin rektörüyle toplantı yapacağını belirtti. Üniversitelerin ve öğrencilerin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için toplantıların gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Çetinsaya, şunları söyledi:

''Daha önce Mardin ve İstanbul'da toplantı yaptık. Bugün Konya'da, yarın Afyonkarahisar'da, pazar günü de Sakarya'da toplantı yapacağız. Sabahki toplantımızda öğrencilerimiz sorunlarını anlattı. Yurt, yaz okulu, bütünleme ve harclarla ilgili sorunlarını dile getirdi.''

Öğrenim harçlarına yapılan zamlara öğrencilerin tepkisiyle ilgili soru üzerine Prof. Dr. Çetinsaya, ''Şimdi analiz aşamasındayız. Bütün bu verileri topladıktan sonra teşhisleri yapıp, sorun nerede ise hepsine eğilmeye çalışacağım. Buna harçlar da dahil" dedi. 



MKY,HD(İA/COŞ)