Elmadağ Belediyesi tarafından 2002 yılında yapılan pazar yerinin sacla kaplı çatısı, dün akşamdan itibaren yağan yoğun karın ağırlığına dayanamadı. İlçede kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, karın ağırlığına dayanamayan pazarın çatısı dün saat 20.00 sıralarında çöktü. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare alanı kaplayan pazar yeri, göçük altında kalırken, enkaz altında bir pazarcıya ait sebze yüklü kamyonet de kaldı.

'CUMARTESİ OLSAYDI FACİA YAŞANIRDI'

Elmadağ Belediye Başkan Yardımcısı  Erkan Talas, can ve mal kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Çökme, pazarın kurulduğu Cumartesi olsaydı, büyük bir facia ile karşı karşıya kalabilirdik. Olayın meydana gelmesinden sonra pazar bölgesini güvenlik şeridine aldık, 50'ye yakın belediye personeli ile pazar yerini temizlemeye çalışıyoruz" dedi.

İlçede 15 günden beri yağan yoğun kar nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığının 50 santime, kayak merkezinde ise 70 santime ulaştığı belirtildi. Belediye ekipleri, ilçede 24 saat aralırsız kar temizleme çalışmasını sürdürürken, ara sokaklarla yayaların yürümekte zorlandığı kaldırımlar da kardan temizlenmeye çalışlıyor. Yetkililer, vatandaşların mağdur olmaması için belediye önündeki açık alana pazar kurulacağını açıkladı.



HÖ(AY/COŞ)