Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından kurban bayramı öncesi kentte ihtiyaç sahibi bin aileye giyecek yardımı yapıldı. İhtiyaç sahibi ailelere bayramlık giysi ve ayakkabıları TOGEM salonunda Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle dağıtıldı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, her yıl ihtiyaç sahibi ailelere bayram yardımı yaptıklarını hatırlattı. Büyükaslan, "TOGEM tarafından geleneksel hale getirilen ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık dağıtımı önümüzdeki yıllarda da devam edecektir" dedi.

Büyükaslan'ın konuşmasının ardından ihtiyaç sahiplerine bayramlık giysi ve ayakkabıları dağıtıldı. Törene yırtık ayakkabı ile gelen Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki Merve Karahan'a da bot verildi. 2 yıldır aynı ayakkabıyı giydiğini ve yırtılmasına rağmen paraları olmadığı için yenisini alamadıklarını söyleyen Merve Karahan, daha sonra kendisine verilen botu giydi. Yeni ayakkabıya kavuşmanın sevincini yaşayan Merve Karahan, daha sonra yırtık olan eski ayakkabısını çöpe attı.



SS(HK/BT)