Tekirdağ Değirmenaltı Mahallesi’ndeki Aydoğan Ermiş’in tek katlı müstakil evinde 17 yıl tek başına kiracı olarak oturan Hasan Cüneyöz, 2 yıl önce Çanakkale’nin Biga İlçesi’ne taşındı. Bir süre önce ev sahibi Aydoğar Ermiş, kiracısı Hasan Cüneyöz’ün taşınmadan önce bahçesine koyduğu yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki etrafı bakır saçla kaplı varili hurdacıya 70 liraya sattı. Hurdacı, ertesi gün varilin kötü koktuğunu belirterek Aydoğan Ermiş’e iade etti. Ermiş bunun üzerine varili su deposu yapmak için Değirmenaltı Mahallesi’ndeki kiracısının oturduğu evden merkeze bağlı Barbaros Beldesi'ndeki yazlığına götürdü. Dışı saçlarla kaplı varilden gelen kötü kokuları kendisi de fark eden Ermiş, eski kiracısı Hasan Cüneyöz’ü aradı. Bunun üzerine Cüneyöz ev sahibine varile asla dokunmamasını, hemen gelip alacağını söyledi. 

Durumdan şüphelenen ev sahibi Aydoğan Ermiş, durumu jandarmaya haber verdi. Gelen ekipler, kesilerek açılan varilin içerisinde ne kadar süre önce öldüğü ve cinsiyeti ve kimliği belirlenemeyen bir ceset buldu. 

Bir süre sonra cinayet şüphelisi Hasan Cüneyöz, kiraladığı 17 KL 989 plakalı otomobille Çanakkale’den varili almak için Tekirdağ’a geldi. Ancak, yazlık çevresinde jandarmaları görünce kaçtı. Bunu fark eden jandarma ekipleri, plakası belirlenen otomobilin kiralık olduğunu belirledi ve kiralayan firma ile irtibata geçti. Otomobilde araç takip sistemi olduğu belirlenince, uydu verilerine göre otomobilin feribotla Gelibolu’dan Lapseki’ye geçtiği tespit edildi. Jandarma ekiplerinin verdiği bilgi üzerine Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Cüneyöz’ü sabaha karşı gözaltına aldı. Cüneyöz Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edilirken, ceset varille birlikte otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cüneyöz'ün jandarmadaki sorgusu sürüyor.



RY(LK/İD)