Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karabük Yenişehir Spor Salonu'nda partisinin il kongresine katıldı. Ak Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci ile birlikte salona giren Bakan Yıldız, alkışlarla karşılandı.

Kongrede konuşan Bakan Yıldız, Başbakan Erdoğan'ın muhalefet partilerinin de gönlünde taht kurduğunu ileri sürdü. CHP içerisinde yapılan ve 'Recep Tayyip Erdoğan'ı genel başkanınız olarak görmek ister misiniz?' anketinde yüzde 44 oranında 'evet, kabul ederiz' yanıtı verildiğini ileri süren Taner Yıldız, "Hatta 'çok da iyi olur' diyenler oldu. Öyle bir parti düşünün ki tüm kongrelerini iktidarda yapsın, böyle bir parti yok. Hamdolsun Sayın Başbakanımız öyle bir liderlik yaptı ki muhalefet partilerinin kalbinde de taht kurdu. Bu da çok sık rastlanan bir şey değildir" dedi.

"AK PARTİ DÖNEMİ DARBELERLE HESAPLAŞILAN DÖNEMDİR"

Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de konuşmasında, Türkiye darbelerle kesintiye uğramamış olsa kişi başına milli gelirin 10 bin dolar değil de 25 bin dolar olacağını ileri sürdü. Şahin, "Türkiye'de kendisini milletin üzerinde gören, millet iradesiyle teşekkül etmiş meclisleri kapatarak bu ülkede hükümdarlık kuranlar olmuştur. Ara dönemler olmuştur, darbeler olmuştur. İşte şimdi Ak Parti iktidarı dönemi darbelerle hesaplaşılan bir dönemdir aynı zamanda" dedi.

Ak Parti için 'Darbenin ürünüdür' denildiğini hatırlatan Mehmet Ali Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sözde bir hakikat payı da var. Ak Parti sadece darbenin değil, darbelerin ürünüdür. Çünkü 27 Mayıs'ta darbe yiyen, 12 Eylül'de darbe yiyen, 28 Şubat'ta darbe yiyen milletimiz buna 'dur' diyecek iktidar arayışının sonucunda ortaya çıkmış bir partidir Ak Parti. Ak Parti darbeleri yargılayamaz, çünkü o yargının işi. Nitekim de yapıyorlar görevlerini. Geçmişte demokrasi dışı davranarak, yanlışlıklar yaparak Türkiye'ye zaman kaybettiren, Türkiye'nin imajını sarsan o kişilerin yargılanmasında büyük memnuniyet duyuyor değiliz. Ancak bu hesap görülmelidir. Çünkü yanlışı yapanın bu yanlış yanına kar kalmamalıdır. Bundan sonra hiç kimse böyle yanlışlara tevessül etmemelidir. Bu cesareti göstermemelidir. Onun içinde bu hesaplaşma görülmelidir. Eğer 12 Eylül 1980 ihtilalini yapanlar şimdi yargılanıyorlarsa bu Ak Parti'nin gerçekleştirdiği Anayasa değişikliğinin sonucudur."



BD(MÇ/ESM)