Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner Yıldız, Abdullah Gül Üniversitesi'nin mütevelli heyet toplantısına katılmak üzere Gaziantep'ten özel uçakla Kayseri'ye geldi. Geçtiğimiz günlerde Irak'ın Erbil Havaalanına inişine izin verilmeyen uçağının ABD tarafından engellendiği haberlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, "Bir gazetenin yazmadığı haberden dolayı bile böyle haber oluyorsa bu enteresan. Ne gazetenin kastı o. Devlet işi yapıyoruz ciddi bir iş yapıyoruz. Bunların üstünden spekülasyon olmaz. Bunların üzerinden dedikodu olmaz. Bu önemli bir konu. O yüzden ne böyle bir konu var. Ne böyle bir gerekçe var. Konunun boyutları o tarzda değil’’ dedi.

Yıldız, Erbil’e yeniden gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine ise, "Tabii, konu görüşülüyor. Bakalım, önümüzdeki bu önemli süreç neler gösterecek?’’ yanıtını verdi.

Bakan Taner Yıldız, Beştepeler Kayserievinde yapılan toplantı öncesi, Gazianteplilerin de 4'üncü üniversite istediklerine değinerek, "Abdullah Gül Üniversitesi için alınacak kararlar var. Gaziantep’den geliyorum. Kayseri ile rekabet eden bir şehir. Gaziantep sanayisi çok gelişmiş, ilerlemiş. Tebrik ediyoruz. Orada da ben yerine biz kültürü çok iyi gelişmiş. Dediler ki, bizim 3'üncü üniversitemiz var. Dördüncüye biz de talibiz. Onlar da 4'üncü üniversiteyi kuruyorlar. Abdullah Gül Üniversitesiyle, Kayseri’nin akademik dünyasına da katkılar koyacağız’’ diye konuştu.



Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, -