Barbaros İlköğretim Okulu önünde yeni eğitim sistemiyle ilgili basın açıklaması yapan Ünsal Yıldız, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin 2012- 20103 eğitim öğretim yılı öncesinde ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Yeni eğitim yasası çıktığından bu yana görüşlerini anlattıklarını belirten Yıldız, buna rağmen çözüm bulunmasının aksine sorunların büyüdüğünü ifade etti. Yeni eğitim yasasının öğrenciler ve öğretmenler için sürgün niteliği taşıdığını ileri süren Ünsal Yıldız, şunları söyledi:

"Birçok kentte öğrencilerimiz, önümüzdeki haftadan itibaren kendi semtlerindeki okula değil başka semtlerdeki okullara gitmek zorunda kalacak. Keza öğretmenlerimiz de haziran ayı sonlarında tatile ayrıldıkları okullarına değil, temmuzda alelacele tayin istemek zorunda bırakılarak sürgün edildikleri yeni okullara gitmek zorunda kalacak. Eğitim sistemi baştan aşağıya sorunlarla dolu. 72 ay öncesinde çocukların eğitim öğretime başlatılması akademik değildir, bilimsel değildir. 83 aylık çocuklarla 60 aylık çocukların bulundukları bir eğitim öğretim sistemi olmaz."

Müfredata bakıldığında da bu çarpıklığın görüldüğü söyleyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Sınıf öncesi eğitim müfredatının birinci sınıfa doğru kaydırılma çabası içerisinde olunduğunu görüyoruz. Daha evvel okul öncesi eğitim almış çocuklarımız bu birinci yıllarında ne yapacaklar diye sorduğumuzda yanıtının üretilmediğini görüyoruz. Peki okullarımızdaki teknik altyapı bu çocuklarımız için hazırlanmış mıdır? Okullarımız eğitim öğretime hazır mı? Sınıflar 60 aylık çocuklara göre düzenlendi mi? Büyük kentlerde çok kalabalık sınıflarla karşı karşıya kalacağız. Sınıflarda teknik hazırlıkların yapılmadığını göreceğiz. Bu sınıfların hangisinde oyun oynanabilecek. Masalar, sıralar, tahtalar, tuvaletler, lavabolar bu çocukların kullanımına uygun değil. Peki neden bu ısrar. Bu bir dönüşüm programıdır. Türkiye'nin yeniden yapılandırılması programıdır. Bu ucuz ve itaatkar işgücü yetiştirmenin, kökten dinci yapıda Türkiye'yi yeniden yapılandırmanın adımlarıdır. Çocuklarımızın da, bu siyasal sistemin bir parçası haline getirilmek üzere adeta feda etmemiz isteniyor."

DÖRT KOLDAN ANKARA'YA YÜRÜYÜŞ

Ünsal Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı’nın rakamlarına göre, 70 bin öğretmenin norm kadro fazlası olduğu bir eğitim döneminin başladığını ve 70 bin öğretmenin kaygılı olduğunu dile getirerek, "Yarın 4+4+4'e karşı dört koldan Ankara'ya yürüyeceğiz. Bir kolumuz Rize-Trabzon, bir kolumuz Batman-Diyarbakır, bir kolumuz, Çanakkale-Edirne, Tekirdağ ve İstanbul, diğer bir kol Muğla, Aydın, İzmir olmak üzere hareket edeceğiz. 4+4+4 yasasının açtığı sorunlara karşı tepkimizi dile getirip çözüm arayışı içerisinde olacağız. Ayın 15'inde Ankara'da büyük bir miting gerçekleştireceğiz. Boyun eğmediğimizi, alnımızın ak, başımızın dik olduğunu bu mitingde ortaya koyacağız" diye konuştu.



BG(İÖ/SS)