Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Bayraklı’daki yeni binasını ziyaret etti. Yıldırım’ın yeni bina için sarf ettiği sözler, espri içerikli olsa da buz gibi bir hava estirdi. Yıldırım, “Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. AK Parti’nin yeni il başkanlığı binası, AK Parti’nin şanına yakışır, hem mekan olarak hem boyut olarak gayet güzel olmuş. İyi bir karar vermişiz. Böyle bir oda yaptınız mı hayra alamet değil. Kaptan kamarayı yenilediği zaman tayini çıkarmış. Bunun sizinle ilgisi yok. Denizcilik tabiridir” dedi.

Bu sözlerin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın gülümsediği görüldü. Bakan Yıldırım, bir basın mensubunun “Yeni yer için yeni hedefleriniz nedir” yönündeki sorusuna “Bizim hedefimiz anlık değil yere göre de değişmez. 'Yerim dardı yapamadım’ demeyiz. Burası, İzmir’e bakıyor. Gayet geniş, ferah bir mekan. İzmir’in ortasında, kuzey ve güneyi karşılayan, her iki yakaya bakan, buluşma bir noktası. İzmir’in kurulduğu noktadayız” dedi.

İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Bakan Yıldırım’a, basın mensupları “Aday mısınız” diye sorunca o da gülümseyerek, “Evet, EXPO’ya adayız” dedi. Basın mensupları, “EXPO’yu kazanırsak aday olur musunuz” yönündeki soruya da yine gülümseyerek, “Bizi fırsatçı mı sandınız? Kazanırsak aday, kazanmazsak değil. Öyle bir şey değil” dedi.

Elif DEMİRCİ / İZMİR,