Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımına devam edilen Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nı ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Bakan Yıldırım, bölge sakinleri tarafından, 'İzmir’e çok yakıştınız', '35 plaka 35 ilçe', 'Sayenizde büyüyoruz' yazılı pankartlarla karşılandı. İncelemeleri sırasında, önlüğünü giyip baretini takarak işçilerle birlikte kaynak yapan Bakan Yıldırım, şöyle dedi:

"Bu liman Türkiye’nin en büyük limanı olacak. Bu limanla ilgili en önemli, zor kısım, koruyucu su alanı oluşturmaya yönelik 2 kilometreye yakın alana 80-85 metre çapında kazıklar çakılıyor. Ana mendirek inşa ediliyor. 2013 Haziran’da tamamlanmış olacak. 4 milyon metrekare arka alandaki kısımla ilgili ayrı bir ihaleyi gerçekleştiriyoruz. Bu ihaleyle ilgili hazırlıklar da devam ediyor. Çalışmalar, beklediğimiz programın önünde gidiyor. Bu gidişle 2013 Ekim’de bitecek. Diğer bölümünde ihalesine yap-işlet-devret modeliyle çıkacağız. Birinci bölümün maliyeti 230 milyon TL. Limanın üçte biri tamamlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Limanın rıhtımı ortaya çıkmaya başladı. Bu liman sadece İzmir için değil Ege’nin ihracat merkezi olacak büyük bir yatırım. 15 Mayıs 2011 de temelini atmıştık. O günden bugüne çalışmalar süratle devam ediyor. Çalışmaları yerinde görmek, denetlemek için buraya geldik. Sonuç memnuniyet verici. Çalışmalar iyi gidiyor. Bölge halkı gibi heyecanla projenin hayata geçirilmesini bekliyoruz."

Ziyaret sırasında dev bir demir kazığın da denize indirilmesini izleyen Bakan Yıldırım daha sonra Dikili ilçesine hareket etti.



TT(İÖ/İD)