Sabah saatlerinde kente gelen ve Adnan Menderes Havalimanı’nda, bugün, Bergama İlçesi'ndeki ikindi namazı ardından toprağa verilecek şehit astsubay Yıldırım Akbulut’un ailesine taziyede bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aliağa İlçesi’ne gitti. Burada İl Özel İdaresi tarafından restore edilen Merkez Camii’ni gezip inceleyen Bakan Yıldırım, şöyle dedi:

"Bir süreden beri bu caminin yenileme çalışmaları devam ediyor. 1840 yılından beri faaliyette olan bir cami. Durumu iyi değil ancak, bir yasa çıkardık. Emlak vergilerinin yüzde 10’luk kısmını İl özel İdarelerine aktarıyoruz. Onlar da bu paralarla tarihi eserleri ihya ediyorlar. Bu bağlamda İzmir Valiliği 350 projeyi elden geçirdi. Toplam bedel olarak 125 milyon TL kaynak harcandı. Bu da onlardan bir tanesi. Aliağa’nın merkezindeki bu caminin ihya edilip tekrar ibadete açılmasında başta İzmir valiliği olmak üzere yerel yönetimlerinde büyük destekleri var Katkı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bakan Yıldırım daha sonra cami yanındaki alana kurulan çadırda öğle namazını kıldı, incelemelerde bulunmak üzere inşaatına devam edilen Kuzey Ege Çandarlı Limanı’na gitti.



TT(İÖ/İD)