Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'i 28 Ağustos'ta tüfekle vurarak öldürdü. Kestiği kafasını da bir çuvala koyarak köy meydanına attı. Ardından 'Arkamdan konuşmayın. Namusumla oynamayın. İşte namusumla oynayanın kellesi' diye bağıran Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Nurettin Gider'den hamile kaldığını iddia eden ve çocuğu doğurmak istemediğini söyleyen Nevin Yıldırım, 17 Kasım'da Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bir kız bebek dünyaya getirdi. 29 haftalık hamile olduğu için kürtaj yapılmayan Nevin Yıldırım'ın doğumdan sonra istemediği Yıldırım Bebek, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından alınarak çocuk yuvasına verildi.

DNA ÖRNEKLERİ GÖNDERİLDİ

Nevin Yıldırım'ın, Nurettin Gider'in kendisine tecavüz ettiğini ve bebeğin de Gider'den olduğunu iddia etmesi üzerine, Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı çocuk yurdunda kalan Yıldırım Bebek'ten alınan DNA örneğini İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde görevli doktorlar tarafından geçen pazartesi alınan örnekler, Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Savcılık, hazırlanan evrakla birlikte DNA örneklerini dün özel kurye ile İstanbul Adli Tıp Kurmu'na gönderdi. DNA örnekleri, daha önce Nurettin Gider'den alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak.

Soruşturmayı yürüten Yalvaç Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk, DNA sonuçlarının eline ulaşmasından sonra davanın iddianesini hazırlayacak ve mahkeme süreci başlayacak.

NA(SU/COŞ)