Elazığ'ın merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesi'nde 6 yıl önce Türkiye'nin belgeli ilk keklik üretme çiftiğini kuran Osman Vahap Yılmaz, yılda 35 bin keklik ve sülün üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bugüne kadar kendi öz sermayesi ile yatırım yaptığını ve  devlet desteği almadığını belirten Yılmaz, çiftliğin kuruluş aşamasında Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden büyük yardım gördüklerini anlattı.

Kekliklerin doğaya büyük yarar sağladığını ve biyolojik mücadelede de büyük katkıları olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Doğayı korumada, yaşatmada artık biyolojik ve organik mücadele dönemi başlamış ve kaçınılmaz olmuştur. Doğaya ilaç, yani zehir atmaktan artık kurtulmalıyız. Sadece süne mücadelesinde, ilaca yıllık 40 milyon dolar para vermekteyiz. Bunun yerine o bölgelere keklik gibi kuş salımları yaparak biyolojik bir mücadele ile hem doğayı korumuş oluruz, hem de bu paraları her yıl devletimizin kasasında tutmuş oluruz. Bizlere bu konuda destek verilsin çok güzel başarılar elde ederiz. Özellikle bakanımız, Sayın Veysel Eroğlu'ndan destek bekliyoruz."

'ALIM DESTEĞİ VERİLSİN' 

Kafes balıkçılığında, tavukçulukta devletin çok büyük destekleri olduğunu kaydeden Osman Vahap Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize de en azından alım desteği verilirse daha büyük projelerde istihdam artırıcı çalışmalar yaparız. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'ne müteşekkiriz. Doğaya keklik salımı konusunda bizlere yardımcı oluyorlar. Onlar da olmasa ne yaparız bilmiyoruz. Bazı yerlerde keklik üretim istasyonları açılacak diye duyumlar alıyoruz. Bu asırda devlet keklik ile niye uğraşsın anlam veremiyoruz. Hükümetimizin politikasında her şey özelleşiyor. Bizler önümüzü görürsek, bakanlığımızın keklik ihtiyacını karşılayacak kapasitede üreticileriz. Daha modern tesisler de yaparız. Her türlü yabani kanatlıyı da yetiştiririz."



ŞG(GG/COŞ)