İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bulgaristan’dan gelen bir grubun İstanbul’da bağlantı kurdukları kişiler ile birlikte sahte içki üreterek piyasaya sürdüklerinin bilgisini aldı.

Bunun üzerine takibe alınan bu kişilerin, Silivri’de bulunan bir villa içerisinde ürettikleri sahte içkiyi İstanbul’daki lüks gece kulübü ve restoranlarda sattıkları belirlendi.

Takip sırasında kimlik ve adresleri ile tespit edilen bu kişilere yönelik olarak Silivri, Çatalca, Bağcılar, Büyükçekmece’de bulunan 8 adrese 5 Aralık 2012 tarihinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, E.K.., A.S., İ.H.L., N.B., M.B., N.A., N.A., E.İ. yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerde yapılan aramalarda 1.5 ton sahte içki, 11 adet 30 LT’lik plastik şişe içerisinde şeffaf ispirto, 20 karton sigara, çok sayıda boş içki şişesi, ambalajlar ile içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen 1,5 ton sahte içkinin, yaklaşan yılbaşı için piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı öğrenildi.

Aralarında Bulgaristan uyruklu 5 kişinin de bulunduğu 8 şüpheli Jandarma karakolundaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


SİLİVRİ'DE YAPIP ZEYTİNDBURNU'NDA SATIYORLARMIŞ


Silivri'deki sahte içki imalathanesine baskın yapan jandarma, burada üretilen içkilerin bir kısmının Zeytinburnu’nda satışa sunulduğunu tespit etti. Bunun üzerine jandarma, ilçe emniyet müdürlüğü ve Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İbrahim Halil Leylek’in işlettiği Zeytinburnu Nuripaşa Mah. 14 Sok. No: 70’te bulunan tekel büfesine operasyon düzenledi. İşyerinde yapılan aramalarda tezgah altına gizlenmiş çeşitli marka ve cc’lerde 202 şişe viski, 114 şişe vodka, 33 şişe rakı ile 23 karton kaçak sigara ile bir adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Sahte içki ve sigaralara jandarma el koyarken, Zeytinburnu Belediyesi ekipleri de işyeri hakkında yasal işlem başlattı.


(BB) (FOTOĞRAFLAR)