Olay, sabah saatlerinde Orhangazi İlçesi'ne bağlı Ortaköy’de meydana geldi. Ergün Kılıç adlı çiftçiye ait evin yanında bulunan ağılda çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Ağılın hemen yanında bulunan çalılık alanda görülen yılanı buradan kaçırmak için yakılan ateşten dolayı çıktığı ileri sürülen yangın, bir anda ağılın her yanını sardı.

100’e yakın koyunun bulunduğu ağıldaki yangını söndürmek için köylüler büyük bir çaba harcadı. Bu sırada alevlerin büyümesini gören çevre sakinleri, koyunları ağıldan çıkarmak için büyük çaba harcadılar. Ağıldan çıkarılan koyunlar güvenli bir bölgeye çekilmiş olsa da 50 civarında hayvanın vücutlarında çeşitli derecelerde yanıklar oluştu.

Orhangazi Belediyesi itfaiye ekiplerine de haber verilen yangın kontrol altına alınırken, vücutlarına yanık oluşan koyunlar için veteriner kontrolünde tedavi başlatıldı.

Jandarma ekipleri yangın ile ilgili soruşturma başlatırken, Kurban Bayramı için yetiştirdiği koyunların yarısına yakını zarar gören mal sahibi Ergün Kılıç büyük üzüntü yaşadı.