Merkez Nilüfer İlçesi Geçit Mahallesi Balat Ormanlarında piknik yapanlar meşe ağacının üst kısmına çıkan 2 metre uzunluğunda yılanı görünce panik yaşadı. Alanda bulunanlar ellerinde sopalarla yılanı öldürmek istedi. Yılan ağacın kovuğuna girip saklanırken bazıları ise ellerinde balta ve kazmalarla ağacı kesmeye başladı. Yılanı yerinden çıkarmak için ağacın kovuk girişine ateş yakanlar ellerindeki sopaları ağaç kovuklarına sokarak yılanı dışarıya çıkarmaya çalıştı.

Piknik alanında bulunan bazı kişiler ise ağacı kesmeye kalkan ve çevresinde ateş yakanlara tepki göstererek, "Biz insanlar onların yaşam alanlarını gasp ediyoruz. Ağacı niye kesiyorsunuz?" diyerek tepki göstererek durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen polisler vatandaşları ağacın kenarından uzaklaştırıp bölgeye güvenlik şeridi çekti.

Gelen itfaiye ekibi de vatandaşların kullandığı yöntem gibi yılanı yerinden çıkarabilmek için ağaç kovuğunun dibine ateş yaktı. Gelen tepki ve uyarılar üzerine ateşi söndüren itfaiye ekipleri ellerindeki demir makaslarla yılanın girdiği kovuk içinde arama yaptı. Yapılan tüm aramalara rağmen yılan bulunamazken durum Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine bildirildi.

Ormanlık alana ailesiyle birlikte gelen Metin Bulut, "Ağacın kenarına halılarımızı serip oturacağımız esnada yılan ağaca çıkmaya başladı. Ağaç kovuğuna girdi. Yanımızda iki aylık bebeğimiz de vardı, kundağında süt ve maması bulunuyordu iyi ki yılanı fark etmişiz yoksa yavrumuza zararı olurdu" dedi.

Ekipler, yılanı tüm aramalara rağmen bulunamayınca piknikçiler olay yerinden ayrıldı.