Orman Bölge Müdürlüğü, kent merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Fatih Mahallesi sınırları içerisindeki ormanlık alanın 44 dönümlük bölümünün Özel ailesi tarafından sahiplenilerek kullanıldığını belirledi. Bunun üzerine açılan davanın sonunda, arazinin kamuya ait olduğu ve orman vasfı taşıdığı saptandı. Temyiz edilen karar Yargıtay tarafından da onandı ve orman arazisindeki evin yıkılması yönünde görüş bildirildi.

Karar sonrası görevliler, arazide yaptıkları tek katlı evde 5 çocuğuyla birlikte yaşayan Ayten Özel'den evi boşaltması yönünde tebligatta bulundu. Tanınan sürenin dolmasının ardından dün öğleden sonra Özel ailesinin evine giden görevliler, kararı hatırlattı ve evin yıkılacağını belirtti. Ayten Özel ise çocuklarıyla birlikte tartıştığı görevlilere, evlerini yıktırmayacaklarını söyledi. Bu sırada Özel ailesinin bir ferdi çatıya Türk bayrağı astı. Evi boşaltmayacaklarını söyleyerek gözyaşı döken Ayten Özel, "Her şey hukukla çözülmez, biz bayram ve kış öncesi nereye gideriz? Vicdanların da tatmin edilmesi gerekir" dedi.

Güvenlik güçleri ve Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri, ailenin gösterdiği direniş sonrası yıkım kararını bir süreliğine erteledi ve ailenin süre sonuna kadar evi boşaltmasını istedi.



SS(HK/CK)