İzmir’de yaşayan Murat Ergenç, 10 yıl önce Kadınlar Plajı’ndaki denize sıfır villasının alt katındaki Sea Garden Restoran'ı Mahmut Akın'a kiraya verdi. Ergenç, Akın'ın restoranı daha yüksek bir bedelle üçüncü kişilere kiraladığını, su, elektrik, işgaliye gibi ödemelerini de düzenli olarak yapmadığını ileri sürererek, geçen ağustos ayında iki ayrı mahkemenin kararıyla tahliye ettirdi. Ergenç, tahliyenin ardından dükkanını 20 gün önce Şerafettin Dural’a kiraya verdi.

Dükkanın başka birine kiraladığını öğrenen Akın, bir hafriyat şirketinden kiraladığı kepçe ile Ergenç’in villasını ve restoranı, tadilat yapan yeni kiracı ve ustaları dışarı çıkardıktan sonra yıktırdı. Komşularının haber vermesi üzerine olayı öğrenen Ergenç, Kadınlar Denizi Polis Merkezi’ne telefon edip, şikayetçi oldu. Ergenç, avukatlarını da bu iş için görevlendirdi. Şikayet üzerine olay yerine giden polis, kullanılmaz hale gelen binadaki yıkımı durdurdu. Polis, Mahmut Akın ile kepçeyi kullanan hafriyat şirketinin sahibi Taner Deniz'i gözaltına aldı. İki şüpheli, sevk edildikleri Nöbetçi Kuşadası 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'O HAKİMİN EVİNİ YIKSALARDI?'

İki şüphelinin serbest kalmasıyla bir kez daha şaşkınlık yaşayan Murat Ergenç, karara itiraz edeceklerini söyledi. Ergenç şöyle dedi:

"Güpegündüz evimi kepçeyle yıkanlar mahkemece serbest bırakılıyor. Kararı veren o hakimin evini aynı şekilde yıksalardı, acaba bu kişiler yine serbest bırakılır mıydı? Hukuki yollardan haklarımı arayacağım. Tazminat ve zararlarımın tazmin edilmesi için Kuşadası Hukuk Mahkemesi’nden hasar tespiti istedik. Hasar tespitinden sonra tazminat davası açacağız."



LS(İÖ/COŞ)