YGS'de tüm puan türlerinde 500 tam puanla birinciliği Osmaniye TOBB Fen Lisesi'nden Sümeyye Nur Satin ile paylaşan Abdullah Coşkun, LYS'de de birinci olduğu için sevinçli olduğunu söyledi.

''İLK 10 İÇİNDE YERALACAĞIMI TAHMİN EDİYORDUM''

Bağ-Kur emeklisi Kamil ve ev kadını Zehra Coşkun çiftinin 7 çocuğundan en küçüğü olan Abdullah Coşkun, sınavda yanlışları olduğu için böyle bir sonucu beklemediğini belirttti. İlk 10 içinde yeralacağını tahmin ettiğini kaydeden Coşkun, şunları söyledi:

 "LYS'den çıktıktan sonra, yaptığım kontrolde yanlış cevaplarım vardı. Bir tane de değildi, fazlaydı. O yüzden ilk 10 da olacağımı tahmin ediyorumdu. Ama birinci olacağımı beklemiyordum. Çünkü benden daha iyi sonuçlar çıkartanların olabileceğini düşünüyordum. Daha iyi yapan olmamış ve o yüzden birinciyim."

BİYOLOJİDEN YANLIŞLARIM OLDU

YGS'deki şampiyonluğunun LYS'ye ek puan sağlamadığını vurgulayan Coşkun, ''LYS sınavı daha zor. Yanlışım da biyoloji dersindendi. Benim dalımda MF-1 ve MF-4'de biyolojinin kat sayısı çok daha düşük olduğu için galiba yanlışın önemi olmadı. Ama dediğim gibi diğer arkadaşlar daha iyi yapsalardı, ben birinci olmazdım" diye konuştu. 

HEDEFİM TIBBİ GENETİK PROFESÖRLÜĞÜ

Hangi üniversiteyi tercih etme konusunda henüz karar vermediğini belirten Coşkun, "Genetikte, dünyanın sayılı profesörlerinden birisi olmak, herhalde yeterli bir hedef. Üniversite belli değil, ancak bölümüm tıp olacak" dedi. 

Coşkun, şampiyonluğunu yaklaşık 16 ay önce beyin felci geçiren ve evde tedavisi süren babası  Kamil Coşkun'a armağan ettiğini söyledi.

İki sınavda da şampiyonluğunu ilan eden Coşkun, dershanedeki arkadaşları tarafından havaya fırlatılarak, başarısı kutladı.



MKY(İA/AAA)