Burdur Valisi Süleyman Tapsız ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek YGS'deki başarıyı değerlendirdi. Vali Tapsız, bugün açıklanan YGS'de Burdur'un tüm puan türlerine göre Türkiye 1'incisi, YGS 1, YGS 2 ve YGS 6’da Türkiye 2'ncisi, YGS 3, YGS 4 ile YGS 5'te ise 1'inci olduğunu söyledi. YGS'de Türkiye birincisi olmanın kendileri için sürpriz olmadığını kaydeden Vali Tapsız, "Çünkü biz böyle bir başarıyı bekliyorduk. 'Eğitimin parlayan yıldızı' sloganıyla son yıllarda eğitime verdiğimiz önem ve gayreti, bu başarıyla taçlandırmış olduk" dedi.

BAŞARI TÜM TAKIMIN

Tüm öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilere teşekkür eden Vali Tapsız, "Bu başarı tüm Burdur’un başarısı. Burdur’dan bireysel başarı yok. Çünkü bizlerde takım ve ekip çalışması var. Yıllardır Burdur'da 'Burdur Okuyor' kampanyası devam ediyor. Öğrencilerimiz sürekli okuyor, kendilerini yetiştiriyor, verilen imkanları sonuna kadar kullanıyorlar. Öğretmenlerimiz de çok gayretli. Burdur'da 1 tane özel okul var. Burada devlet okullarının büyük bir başarısı var" diye konuştu.

HEDEFİMİZ HEP İLK 10'DA YER ALMAK

Burdur'un eğitimde marka bir il olduğunu hep söylediklerini kaydeden Vali Tapsız, son 4 yıldır Seviye Belirleme Sınavı ve Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı'nda da Türkiye birincilikleri yaşadıklarını söyledi. Geçen yıl üniversiteye en fazla öğrenci yerleştiren 3’üncü il olduklarını da anlatan Vali Tapsız, "Geçen yıl YGS’de 8'inci sıradaydık. Bizim hedefimiz hep ilk 10'da yer almak ve yükselmekti. Bu birinci basamaktı. 2'nci basamakta öğrencilerimizden çok büyük başarılar bekliyoruz. Aslında bu bize büyük bir sorumlulukta yüklemiş oluyor. Öğrencilerimiz gayretlerini devam ettirdikleri sürece 2’nci sınavda da büyük başarılar bekliyoruz" diye konuştu.

BAŞARININ SIRRI ÖZVERİ VE FEDAKÂRLIK

Burdur'un eğitimdeki başarısının tesadüfü olmadığını savunan Vali Süleyman Tapsız, şunları dedi:

"Okul öncesi okullaşma oranına baktığımızda Türkiye'de ilk 3’te olduğumuzu görüyoruz. Özellikle velilerimiz çocuklarını okula gönderme ve onların eğitimi noktasında çok büyük özveri ve fedakârlık gösteriyor. Öğretmen 10 dakika derse geç geldiğinde valiyi telefonla arayan velilerimiz var. Bu halkımızın eğitime ne kadar önem verdiğinin göstergesi. Bu sonuçlarla birlikte daha önce 'Eğitimde Marka Kent Burdur' olan sloganımızı, 'Akdeniz'in incisi eğitimin birincisi' şeklinde değiştirdik."



OÖ(SU/SS)