Balıkesir'de, YGS cevap anahtarının şifreleme yöntemiyle hazırlandığı yönünde iddialar üzerine sokağa çıkıp eylem yapan öğrenci, sendikacı ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan 45 kişiye 1'er yıl 3'er ay hapis cezası verilmesi, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk tarafından da protesto edildi. Basın toplantısı düzenleyen Mavuk, kararı Balyoz Davası'na benzeterek, "Silivri'de generaller balyozdan ceza yediyse, sıradan vatandaşlar da Balıkesir'de bir balyoz yedi" dedi.

'ŞİFREYİ YAPANLAR, DAĞITANLAR YARGILANMADI'

Aynı davada yargılanıp ceza alan CHP eski İl Başkanı Münir Balkanlı'nın avukatı olarak duruşmaya katıldığını belirten Muzaffer Mavuk şunları söyledi:

"Bu kararı veren hakim bu davaya bakan 3'üncü hakimdi. Şekli bir suç olduğunu, bazı tanıkların dinlenmesine gerek olmadığını söyledi. 'Hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını istiyor musunuz?' deyince ceza vereceğini anladım. 'Hakim Bey, şifreyi yapanlar, dağıtanlar yargılanmadı. Bu konuda bir şifreleme, kopyalama olayı olduğu tespit edildi. Bunu protesto edenleri nasıl cezalandırırsınız' dedim. Ama hakim duruşmada yargılanan sanıkların eyleme katıldığını kabul ettiğini söyleyip, cezayı kesti. Ceza vermek için hiçbir neden yoktu. Çocuklar ne karşı koymuş, ne de yürümüş, sadece şifreyi protesto etmiş, basın açıklamasının ardından da dağılıp gitmişler. Şifreyi koyanlar, yapanlar, dağıtanlar yakalanmadı, haklarında dava açılmadı ama, Balıkesir'de şifreyi protesto edenler ceza yedi. Bu hukuk ayıbının Yargıtay'da da süreceğine inanmıyorum."

'MÜNİR BEY EYLEME KATILMADI'

CHP eski il Başkanı Münir Balkanlı'nın eyleme katılmadığını söyleyen Mavuk, "Münir Bey, bir panelden işyerine dönerken kalabalığı görüyor. O an basın açıklaması da bitmiş. Münir Bey öğrencilerin ceza almaması, yargılanmaması için dağılmasını istiyor. Bu kamera kayıtlarında da var. Buna rağmen hapis cezaları verildi" dedi.



CY(AÖ/COŞ)