Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu'nda kalan lise öğrencisi M.C., geçtiğimiz 26 Eylül'de aynı yurtta kalan arkadaşı U.Ç.'den cep telefonunu istedi. Olumsuz yanıt alan M.C, arkadaşını, "Telefonu vermezsen seni döverim" diye tehdit etti. Bunun üzerine cep telefonunu veren U.Ç, şikayetçi oldu. Yurda gelen polis ekipleri, M.C'yi gözaltına aldı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen M.C. çıkarıldığı mahkemece 'nitelikli yağma' suçundan tutuklandı.

Afyonkarahisar 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık M.C. avukatı Emre Çınar ile birlikte katılırken, U.Ç., duruşmada müşteki sıfatıyla ifade verdi.

"BENİ DÖVMEKLE TEHDİT ETTİ"

26 Eylül'de ailesiyle görüşürken M.C.'nin yanına gelerek kendisinden cep telefonunu istediğini kaydeden U.Ç, "Ben telefonu vermedim. M.C. 'Telefonu ver yoksa seni döverim' diye tehdit etti. M.C. daha önce yurtta başka arkadaşlarımızı da darp etti. Korktuğum için telefonu verdim. Telefonumu önceleri de almıştı. Ama zorluk çıkarmadan geri vermişti. Olay günü telefonumu geri istedim. Vermeyeceğini söyleyerek para istedi. Parayı bulamadığım için telefonumu alamadım. Annem yurttan beri aradı. 'Telefonun niye kapalı' diye sordu. Ben de olayı anlattım. Daha sonra şikayetçi oldum" diye konuştu.

"VERMEK İSTEDİM AMA BULAMADIM"

Duruşmada son savunmasını yapan M.C. ise daha önce de arkadaşından cep telefonunun aldığını ve her seferinde geri verdiğini söyledi. Olay günü de aldığı telefonu geri vermek istediğini anlatan M.C., "Arkadaşımı aradım bulamadım. Kız arkadaşımla mesajlaşıyordum, uyumuşum. Sabah polis geldi. Üstümü aradılar ve telefonu buldular. Ben telefonu zorla almadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Mağdur benim arkadaşımdır" diye konuştu.

Tarafların ifadelerinin ardından Mahkeme Başkanı Fikret Karaçorlu, 'M.C.'yi 'nitelikli yağma' suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti daha sonra M.C.'nin yaşının 18'in altında olması nedeniyle cezayı 6 yıl 8 aya indirdi.

"KARAR ÇOK AĞIR"

Duruşma sonrası açıklama yapan M.C'nin avukatı Emre Çınar, "Dosya kapsamında telefonun zorla alındığına dair bir delil olmamasına rağmen verilen karar ağır olmuştur. Zorla alındığı iddia edilen telefon ikinci el. Piyasa değeri 50-100 TL arasında. Mahkeme önce 10 yıl ceza verdi. Ancak M.C. 15- 18 yaş aralığında olduğu için, yani çocuk olduğundan verilen ceza 6 yıl 8 aya indirdi. Verilen ceza bu yaşta bir çocuk için caydırıcılıktan çok hayatını karartır. Kararı temyiz edeceğiz" dedi.