Selçuk Yaşar Kampusü'nde gerçekleşen söyleşiye 500'den fazla öğrenci katıldı. Soru cevap şeklinde geçen söyleşide söz alan öğrenciler önce ağladı, sonra soru sordu. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte Özlem Kızılsu, sahneye çıkarak Türkan Şoray'a sarıldı ve gözyaşlarını tutamadı. Şimdiye kadar 203 filmde rol alan Türkan Şoray, "Çok mutlu ve güzel duygular içindeyim. Gençler içinde yer almak daha güzel bir duygu. Beni mutlu eden sinemamıza sahip çıkan gençler, vefakarca duyguların devam ettirilmesi, yıllar önce yapılan filmlere gençlerin sahip çıkması beni mutlu ediyor" dedi.

`HAZİRAN'DA ÇIKACAK KİTABIMDA HAYATIM YER ALIYOR'

Hayatını kaleme aldığı kitabın Haziran ayında yayınlayacağını belirten Şoray, "Sinema yaşamımda neler oldu neler bitti hepsini orada yazdım. Ömrüm setlerde geçti. İlk sinemayla tanışmamla başlayan kitapta, bugüne kadar olan süreci anlattım. Sinemayla ilk tanışmam, ilk teklifin gelmesi ve hayatımın değişmesi benim için dönüm noktası oldu. Türkan Şoray'a dair herşey kitabın içinde" dedi.

Sinemaya olan aşkının hiçbir zaman bitmediğini belirten Şoray, "Mesleğimi hiçbir zaman bırakmak istemedim. Çok zorluk çektim ama bunlar beni yıldırmadı, sadece seyirci bana ilgi göstermeseydi ancak o zaman yıkılırdım" diye konuştu.

Yeni projelerde yönetmenlik yapacak olan Türkan Şoray, kadınlarla ilgili projeleri hayata sokmak için gün sayıyor. En büyük hayalinin sinema filmi yapmak olduğunu belirten Şoray, "Ulusal ve uluslararası arenada o filmin yönetmeni olarakta tanınmak isterim" dedi. Şimdiki sinemanın çok değiştiğini ve imkanların çoğaldığını belirten Şoray, "Sinema çekildiği dönemi yansıtır. 60'lar ve 70'lerde ilişkiler, insanlar ve aşklar sinemaya yansıyordu. Çok samimi sıcak ilişkiler vardı. Ama devir değişti. Şimdi aşklar ve ilişkiler başka türlü. Herkesin içinde mutlaka eski filmlerde yaşanan ilişkilerin özlemi vardır. O zamanlar daha güzeldi" diye konuştu.

Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Şoray, "yeni sinemacılar için ilk ders bizim zamanızdaki filmler olması lazım. Ama bugünkü sinemaya uygun ve daha çağdaş bir yaratıcılık geliştirmesi lazım. Bizim zamanımızdaki yönetmenlerin işi çok zordu. Ama şimdiki yönetmenler için işler biraz daha kolay, çünkü her türlü teknolojik imkan ellerinin altında. Sansür uygulanmıyor ve kendi bağımsız tarzlarını yansıtıyorlar. Yeni yönetmenler kendi dilleri ve yaratıcılıkları ile bir yerlere gelmek zorunda" dedi.

Ünlü oyuncuya söyleşide "Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam" dizisinin yapımcısı Burhan Özkan eşlik etti.


EA (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)