Beyoğlu'ndaki evinde ölü bulunan Yeşilçam'ın emektar oyuncularından Ünsal Emre, bugün meslektaşları ve yakınları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. 65 yaşında hayata veda eden Emre'nin Hasköy'deki Kırmızı Minare Camii'nde cenaze törenine Emre'nin oğlu Tansel Emre, torunu Metehan Yeşilçam'ın yanısıra Yusuf Sezgin, Yılmaz Köksal ile Tanju Gürsu başta olmak Türk sinemasının emektarları katıldı. Tansel Emre, konuşacak halde olmadığını belirterek, "10 içinde hem amcamı hem babamı kaybettim" dedi.


BU NE BİÇİM BİR KİNDİR?


Yeşilçam'ın emektarlarından bazıları vefasızlığa sitem etti. Yılmaz Köksal, "Yılda 100 tane dizi çekilir, bizim jenerasyondan bir arkadaşımız olmaz. Böyle tek başına hepsi giderler. Yeşilçam'ı Yeşilçam yapan aktörler, aktristlerin, kaderi mi acaba böyle yalnız, tek başına ölmeleri? Yeni jenerasyonun hiç mi, ruhu, yüreği sızlamaz? Tabi hiçbirimiz jön oynayacak durumda değiliz, ama amca, baba, hala, teyze niye oynatmazlar acaba? Bu ne biçim bir kindir? Bu insanları böyle tek başlarına ölüme mahkum ediyorlar. Bu insanlar 40-50 senesini vermiş. Zamanında değerlendirememiş olabilir ama biraz saygılı olun o insanlara karşı, hiç değilse onurlandırın, para o kadar önemli değil" diye konuştu.


BAŞROL OYUNCUMUZA VEDA ETMEYE GELDİK


Yönetmen Faik Ahmet Akıncı da, Kubilay filminde Ünsal Emre'nin başrol oynadığını hatırlatarak, "Bir sinema yönetmeni olarak hayatımda çalıştığım en iyi, en kolay oyunculardan biriydi" dedi. Çekimlerine başlanacak olan "Üç Kadın, Üç Kader" adlı filmde de Emre'nin oynayacağını aktaran Akıncı, "Şu anda yeni bir sinema filmi çekiyoruz ve sette olması gerekirdi. Biz set ekibi olarak buradayız. 'Üç Kadın, Üç Kader'de de vardı, onda da başrol oyuncusuydu. Ekip olarak başrol oyuncumuza veda etmeye geldik" diye konuştu. Tanju Gürsu ise, "Çok sevdiğimiz bir kardeşimizi kaybettik. Eskiler gidiyor, yeniler geliyor. Noksanlaşıyoruz. Bir dahaki cenazelerde konuşacak adam da bulamayacaksınız" dedi.


Cami avlusunun küçük olmasından dolayı cemaatin bir kısmı caminin önündeki yolda namazı kılarken, Ünsal Emre'nin naaşı, cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Hasköy Mezarlığı'na götürüldü.


(BB)