İçildiğinde insan sağlığına birçok faydasının bulunduğu ortaya konulan yeşil çayın şimdi de banyosu çıktı. İkizdere'deki RIDOS Termal Kaplıca Merkezi, yeşil çaydan, laboratuvar ortamında yeşil çay banyosu için özel tabletler üretti. Merkezde ilk kez uygulanan yeşil çay banyosuna ilgi beklenenin üzerinde oldu. İnsan vücudunu rahatlatan yeşil çay banyosu için özellikle cilt ve selüloit sorunu yaşayan kadınlar sıraya girdi. RIDOS Termal Kaplıca Merkezi sahibi Kasım Ekşi, insan sağlığına faydaları bilinen yeşil çayın bundan böyle banyosunun da sağlık ve güzellik için kullanılacağını söyledi. Yeşil çay banyosu için 40 dereceye kadar ısıtılmış normal su  kullanıldığını belirten Ekşi, şunları söyledi:

"Su 40 derece sıcaklığa ulaştığında 10 dakika durgun halde bekletiyoruz, ardından da 10 adet yeşil çay tabletini suya katıyoruz. 10 dakikada bu şekilde beklettikten sonra müşterilerimiz jakuziye giriyor. Yaklaşık 20 dakikalık seans uygulanıyor. Jakuzi 9 ayrı yerden fışkırtma ile aynı anda vücuda masaj yapıyor ve yeşil çayın vücuda işlemesini sağlıyor. Yeşil çay banyosu vücudU rahatlatıyor, salgıladığı kokuyla da insana huzur veriyor. Özellikle cilt ve selüloitsorunu yaşayan kadınlar tercih ediyor. Vücuttaki leke ve sivilcileri yok ediyor. Erkekler de yoğun ilgi gösteriyor."

ÇAY BANYOLARI ÜZERİNDE DAHA FAZLA ÇALIŞMA YAPILMASI LAZIM

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise içilen yeşil çayın insan sağlığına önemli faydaları olduğunu gibi yeşil çay banyosunun da faydaları olduğunu söyledi. Erdoğan, "Çin'in belirli bölgelerinde bir dönem, cilt hastalıkları için yeşil çay kaynatılarak demlenmiş ve pamukla vücuda uygulanmış. O dönemlerde yeşil çay tedavi amaçlı olarak kullanılmış. Cildin güzelleşmesi ve kırışıklıkları önlemesinde faydaları olduğu biliniyor. Ancak çay banyosunun uygulandığı küvetlerde veya jakuzilerde leke bıraktığı biliniyor. Bu nedenle laboratuar ortamlarında çay banyoları üzerinde daha fazla çalışma yapılması lazım. Çay banyosunun yanında çay parfümü ve kremi de geliştirilebilir. Bu ferdi çalışmaların laboratuar ortamlarında bilimsel olarak desteklenmesi gerekir" diye konuştu.



MK(TM/SS)