Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adalet ve İçişleri Bakanı olarak görev yapan Mehmet Ağar, daha sonra bir dönem Doğru Yol ile Demokrat Parti’nin genel başkanlığını yürüttü. Partisinin 22 Temmuz 2007 tarihindeki seçimlerde barajı geçememesi üzerine istifa eden Mehmet Ağar aktif siyaset hayatına ara verdi.

Terörle mücadelenin yoğun olduğu yıllardaki çeşitli iddialar nedeniyle Susurluk davası sanıkları arasına giren Ağar, yargılandığı Ankara Özel Yetkili 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 Eylül 2011 tarihinde 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ağar’ın avukatları kararı temyize gönderdi. Ancak Yargıtay cezayı onadı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEDEFİNDE

Cezanın onanmasının ardından cezaevine girmesi gereken Ağar için Adalet Bakanlığı güvenlikli cezaevi arayışına girdi. Terör örgütlerinin hedefinde olan Mehmet Ağar için Bodrum’da yaşayan ailesine yakın cezaevleri incelendi. Türkiye’nin en sakin şehirlerinden olan Aydın’ın Nazilli ve Yenipazar İlçeleri’nde bulunan güvenlikli iki cezaevinin üzerinde duran Adalet Bakanlığı’nın Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda karar kıldığı belirtildi.

CEZAEVİNDE TADİLAT

Bu yöndeki haberlerin ardından tüm dikkatlerin üzerine çevrildiği Yenipazar Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan 50’ye yakın hükümlünün geçen Cuma günü Aydın’daki başka cezaevlerine nakledildiği, yalnızca 1 infaz koruma memurunun bırakıldığı ortaya çıktı. Tadilata alınan ceza infaz kurumunun kapısı sökülürken yoğun bir çalışma olduğu görüldü.

Öte yandan, cezaevi içinde Mehmet Ağar için özel bir düzenleme yapıldığı, diğer mahkumların ulaşamayacağı, içinde banyo ve tuvaleti bulunan özel bir bölüm hazırlandığı kaydedildi. İlçe tipi olarak da bilinen cezaevinin 4 koğuş ve 2 disiplin hücresinden oluştuğu, kadın ve çocuk hükümlüler için ayrı bölümlerle kütüphane ve konferans salonunun da bulunduğu belirtildi.

23 Nisan tatilinin hemen ardından Mehmet Ağar’a tebligatın yapılacağı da kaydedildi.



CU(İÖ/COŞ)