Edirne ve Havsa İlçesi’nde iki ayrı fabrikası bulunan Kilim Grubu’nun sahiplerinden işadamı İlham Mirap, bu yıl hizmete yeni açılan Şahika-Raika-Faika Erkut Kardeşler Anadolu Lisesi’nin öğretmenler odasını 9 bin 100 lira harcama ile yeniledi. İçine LCD televizyon, kanepe, masa, sandalye ve dolap konulan öğretmenler odası için bugün okulda açılış töreni düzenlendi. Törene Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Havsa Belediye Başkanı CHP'li Oğuz Tekin, Havsa İlçe Emniyet Müdürü Kamil Sezer, iş adamı İlham Mirap ve iş adamı Mirap’ın ailesi ve yakınları katıldı.

Okula gelen davetlileri ilk olarak Okul Müdürü Selim Kahraman odasında ağırladı. Burada protokol üyelerine ve diğer davetlilere öğrenciler tarafından çay ve çikolata ikram edildi, kolonya tutuldu. Kısa sohbetin ardından Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve hayırsever işadamı İlham Mirap, öğretmenler odasının açılışı için kurdeleyi kesti. Öğretmenlerin daha rahat olması için yenilettiğini belirten İlham Mirap, odanın hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Ardından da davetliler öğretmen odasına geçerek sandalyelere oturdu. Burada Okul Müdürü Selim Kahraman, okulu tanıtmak için hazırladığı slayt gösterisini davetlilere izletirken, yaklaşık 10 kız ve erkek öğrenci, kitaplık odasında hazırladıkları kuruyemiş, kuru pasta ve meşrubatları tepsiye dizerek davetlilere dağıttı. 

Saat 14.00'da yapılan açılışın ardından öğreciler tekrar ders başlerine dönerken,ve saat 15.45'te ders çıkışı evlerine gittiler.

 

FK(LK/AK)